Armoede en arbeid

Eén van de centrale thema’s van de Zorgalliantie is armoede en arbeid. Armoede is een gegeven van de samenleving, maar er is wel wat aan te doen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het hebben van werk geen garantie tegen armoede.

De Zorgalliantie richt zich op sociale kwaliteit als middel om achterstelling te doorbreken. Zo ontstaan er reële perspectieven voor mensen in kwetsbare omstandigheden. Door de verbinding van onderzoek en onderwijs zijn we in staat om in gebieden, dorpen en wijken aanwezig te zijn waar de sociale kwaliteit onder druk staat. Bewoners en professionals dragen zodoende samen bij aan het versterken van de sociale kwaliteit en het verankeren van de rol van de professional en het sociaal werk.

Leersafari: inspirerende aanpak Bind-Kracht in armoede
Samen op reis naar mooie initiatieven en vernieuwende projecten: dat is het doel van de Leersafari. Op 26 oktober 2018 gingen we op reis naar Antwerpen in België. Hier bezochten we Bind-Kracht, een succesvolle aanpak voor het doorbreken van armoede. “Het bevestigde wat ik vanuit mijn mens-zijn wel wist, maar nu is er theorie aan gekoppeld,” vertelde José Ketelaar van de GGD op het einde van de dag.

Lees het volledige verslag over de Leersafari naar Bind-Kracht