Leerarrangementen

Naast de Krachtige Leerkringen waarin we samenwerkend leren,  beschikt de Zorgalliantie over losse leerarrangementen voor studenten, professionals, participanten én inwoners.

Masterclasses
Rondom de thema’s van ons onderzoeks- en leerprogramma organiseren we inspirererende masterclasses. Iedereen kan zich voor deze masterclasses aanmelden. Bekijk de agenda voor aankomende masterclasses.

Leersafari’s
Met een leersafari bezoeken we gedurende één of meerdere dagen samen vernieuwende en inspirerende projecten in binnen- of buitenland.

Zorgalliantiecafé
Dit is dé plek voor debat over actuele ontwikkelingen. Het Zorgalliantiecafé is op locatie bij één van de leden van de Zorgalliantie.

Leren op maat
Voor bestuurders en leidinggevenden in de sectoren wonen,  zorg en welzijn en onderwijs heeft de Zorgalliantie arrangementen op maat gemaakt. Deze arrangementen geven een boost aan de kwaliteit van het (be)sturen:
Bestuurdersreeks de Stoel: masterclasses door en vóór bestuurders.
De Verdiepingskamer: persoonlijk leiderschap.
De Verhelderingskamer: het gezamenlijk aanpakken van een ongrijpbaar probleem.
De Versnellingskamer: het gezamenlijk bespoedigen van een ontwikkeling of visie met diverse betrokkenen in de organisatie.

Vanuit HAN
Daarnaast zijn er vanuit de HAN diverse opleidingen, cursussen en trainingen op het gebied van zorg, welzijn, wonen, onderwijs of sport die duaal of in deeltijd te volgen zijn. HAN VDO heeft een groot aanbod open en incompany opleidingen. Voor meer informatie, kijk op de website van de HAN.

Nieuwe post-hbo cursus: Succesvol Samenwerken in Wijknetwerken

Veel zorgvragers en burgers hebben een complexe vraag in het domein van zorg, welzijn en wonen. Door samen mogelijkheden en oplossingen te onderzoeken en verkennen, worden de knelpunten eerder zichtbaar. Vanuit deze knelpunten werk je samen aan succesvolle oplossingen. Samenwerken met de zorgvrager/burger staat centraal. Volg de nieuwe post-hbo cursus en ga aan de slag:

Voor een compleet overzicht van het aanbod: zie de participanten arrangementenkaart op de afbeelding (ook te downloaden bij ‘downloads’, aan de rechterzijde van de pagina).