Terugblik 16-06 Regiobijeenkomst Nijmegen

Locatie: Sanadome hotel en spa Nijmegen
Door: Zorgalliantie en Taskforce samen met V&V netwerk, regio Nijmegen

Achtergrond
De ambassadeur van de Taskforce Wonen en Zorg in de regio Nijmegen Ronald Leushuis, het V&V-netwerk regio Nijmegen en Coöperatie VGZ nodigden bestuurders uit de regio Nijmegen uit voor een integrale bestuurlijke regiobijeenkomst over Wonen en Zorg voor de ouder wordende mens in de regio Nijmegen.
Het V&V-netwerk bestaat uit 13 bestuurders van zorgorganisaties in de regio Nijmegen en het zorgkantoor VGZ. Dit netwerk is bezig met de voorbereiding van concrete innovatieve projecten om een doorbraak en versnelling te realiseren voor de woonzorgopgave van ouderen.
Het V&V-netwerk wilden vanuit het programma ‘Goed wonen, ook thuis’ in gesprek met bestuurders van woningcorporaties, gemeenten en welzijns- en bewonersorganisaties uit de regio om gezamenlijk tot oplossingen en innovatieve ideeën te komen. En tot concrete samenwerkingsafspraken om dat te realiseren.

Aanpak
Naast een paneldiscussie met Ronald Leushuis (Talis), Angela Jansen (ZZG Zorggroep) en Ronald Ruijters (VGZ) kregen de aanwezigen een korte presentatie te zien van Kirsten Deenen (VGZ) waarom de urgentie op het onderwerp momenteel hoog is. Vervolgens kregen vijf pitchers de gelegenheid om hun innovatieve initiatieven te presenteren en hun hulpvraag te stellen. Via het concept ‘Open Spaces’ gingen de aanwezigen praktisch aan de slag om tips op te halen en concrete bijdragen in ieders project te verzamelen. Tijdens de afsluitende borrel konden de laatste tips en bijdragen geleverd
worden.

>> Naar het volledige verslag (pdf)

Geïnspireerd geraakt en wilt u mee bijdragen?
Neem contact op met Jord Neuteboom, strategisch adviseur V&V-netwerk regio Nijmegen (jord@venvnetwerk.nl), of
Yvonne Beckers, programmamanager V&V-netwerk regio Nijmegen (yvonne.beckers-spaas@venvnetwerk.nl).