Inclusieve overgang van onderwijs naar werk (versnellingskamer – vervolg)

Wanneer:
27 JAN. 2022 van 15:00 tot 17:00
Waar:
volgt nog

Betreft een vervolgbijeenkomst van de Verhelderingskamer Tandem voor Talent in oktober 2021:
Afgelopen oktober zijn we over dit vraagstuk in gesprek gegaan met jongvolwassenen en professionals werkzaam in publieke instituties (gemeente, werkbedrijf) en onderwijs (MBO en HBO).Via de methodiek versnellingskamer zetten we op 27 januari een volgende stap.
Ook als je niet bij de bijeenkomst in oktober was, ben je van harte welkom om deel te nemen.

Werk maken van een  inclusievere overgang van onderwijs naar arbeidsmarkt!
Een grote groep jongvolwassenen, met of zonder startkwalificatie, ervaart onvoldoende kansen om werkervaringen en -vaardigheden op te doen en om hun talenten en kwaliteiten tot uiting te laten komen. Dit grijpt in op hun zelfbeeld en eigenwaarde en maakt dat zij zich buiten de samenleving kunnen voelen staan. Inclusiever opleiden, begeleiden en werken kan er voor zorgen dat meer jongeren naar wens en vermogen mee kunnen doen. Leren van ervaringskennis van jongvolwassenen speelt hier een belangrijke rol in.

Wil jij ook de handen in een slaan voor inclusievere overgang van onderwijs naar arbeidsmarkt? Kom dan naar deze werksessie!

Voor wie is het interessant?

  • Ondernemers en werkgevers
  • Gelderse gemeenten
  • Werkbedrijven en UWV
  • Onderwijsinstellingen
  • Jongvolwassenen met ervaringskennis

Wat is een versnellingskamer?
Een versnellingskamer is een methodiek die ervoor zorgt dat creatieve en besluitvormende processen versneld worden en gestructureerd verlopen. In een Versnellingskamer worden ideeën, kennis en meningen van deelnemers verzameld en inzichtelijk gemaakt. Gezamenlijk gaan we de input categoriseren, prioriteren en analyseren om zo tot voorwaarden voor acties te komen.
> Lees meer over de versnellingskamer

Op de hoogte blijven van de activiteiten van de Zorgalliantie?
Meld je dan aan voor de nieuwsmail.

Aanmelding

Met medewerking van