Studenten zetten burgerinitiatieven Lingewaard op de kaart!

Alle burgerinitiatieven in Lingewaard verdienen het om óp de kaart gezet te worden. Studenten hebben een initiatieven kaart gemaakt waarop je in een oogopslag kunt zien welke initiatieven Lingewaard rijk is, wie de drijvende kracht is, voor wie het burger initiatief actief is en nog veel meer informatie.

Deze kaart met Burgerinitiatieven is één van de verrassende resultaten die de studenten Leonie van Elst, Tom de Wit, Ragna de Greeff, Jeanine Velders, Tom Jansen en Sanne Bronkhorst van de Sociale Innovatiehub gisteravond in de Veldschuur in Bemmel aan  diverse burgerinitiatiefnemers presenteerden.

Vanuit gesprekken met burgerinitiatiefnemers hebben de studenten inzichtelijk gemaakt hoe burgerinitiatieven tot stand komen en wat hiervoor de randvoorwaarden zijn. Er is een model ontworpen dat het proces beschrijft van idee tot borging. In een interactieve werkvorm zijn alle betrokkenen hierover met elkaar in gesprek gegaan. Veel van de resultaten waren herkend en op onderdelen wat aangescherpt. Men was enthousiast over het werk van de studenten, wat zeker vraagt om opvolging.

Vanaf nu beschikken initiatiefnemers uit Lingewaard over de expertise van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Studenten van bouwkunde, communicatie, maatschappelijk werk en vele andere richtingen staan tot hun beschikking. Jonge innovatieve studenten gesteund door onderzoekers die niet alleen experts zijn in hun vakgebied maar ook overstijgend kunnen denken.

De Sociale Innovatiehub wordt vormgegeven in samenwerking met ZELF, SWL, de gemeente Lingewaard, Woonstichting Gendt, St Jozef en andere regionale partners. Vanuit de HAN zijn het Center of Expertise Krachtige Kernen, kenniscentrum Publieke Zaak en de Zorgalliantie betrokken.