*Update* Drie verenigingen voor kleine kernen bieden maatschappelijke diensttijd

*Update* Staatssecretaris Blokhuis (VWS) informeert de Tweede Kamer over de eerste resultaten die zijn behaald bij de proeftuinen (proefprojecten) met betrekking tot de maatschappelijke diensttijd. Lees hier de brief die de staatssecretaris naar de Tweede Kamer stuurde.

Vanaf september kunnen jongeren hun maatschappelijke diensttijd invullen bij drie verenigingen voor kleine kernen, verspreid over het land. Het gaat om de Vereniging Kleine Kernen Limburg, Groninger Dorpen en Dorpswerk Noord-Holland.

De Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen (LVKK) heeft bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een subsidie aangevraagd voor het project maatschappelijke diensttijd. Onlangs hebben we het goede nieuws ontvangen dat het project één van de 38 landelijke projecten is, dat gehonoreerd is. Het streven is dat zo’n 13.000 jongeren van vijftien jaar en ouder een maatschappelijke diensttijd gaan volgen. De diensttijd is vrijwillig en bedoeld om de horizon te verbreden door in contact te komen met andere mensen, levens, beroepen, regio’s etc. om zo de blik op de samenleving te verbreden en wie weet inspiratie op te doen voor een mogelijke studie of werkveld.

De LVKK, de drie provinciale verenigingen en de samenwerkingspartners Plattelandsjongeren en HAN Center of Expertise Krachtige Kernen, kunnen in dit project jongeren van dichtbij laten ervaren wat de uitdagingen, en toekomstmogelijkheden van het platteland zijn. Een project dat niet alleen meerwaarde heeft voor jongeren, maar dat in wisselwerking met jongeren ook veel kennis en feedback zal opleveren voor alle initiatiefnemers.

Bron: http://www.lvkk.nl/