Uitnodiging etalagebijeenkomst 28 november 2017

Wanneer:
28 NOV. 2017 om 16:30
Waar:
Kapittelweg 33, lokaal D0.13

Samenwerken in de driehoek

Casussen Krachtige Regionale Leerkring Lingewaard en Studio L&D

Een van de grootste uitdagingen waar we als HAN en partners op dit moment voor staan is het samen leren, werken en onderzoeken vorm te geven in de driehoek. Hiertoe worden verschillende field labs, leerwerkplaatsen of professionele leergemeenschappen opgezet, die allen de student centraal zetten tussen de elementen onderwijs, onderzoek en werkveld. De uitdaging is nu om goedlopende initiatieven te borgen en continue te verbeteren.

De Krachtige Regionale Leerkring Lingewaard (KRL) en Studio L&D zijn twee van deze initiatieven die succesvol de drie elementen van de driehoek dichterbij elkaar brengen. In deze bijeenkomst zullen zij dan ook etaleren wat er goed werkt en waarom. Dit betekent niet dat alles al goed gaat; o.a. het versterken van de samenwerking met onderzoek en werkveld en tussen de vakgebieden, als ook de verduurzaming van de initiatieven zijn belangrijke vraagstukken.

Na een korte introductie van de KRL Lingewaard en Studio L&D, gaan we aan de slag gaan met bovenstaande vraagstukken d.m.v. boundary crossing. De opbrengst hiervan helpt de KRL en Studio L&D verder door te ontwikkelen, maar biedt ook ieder ander handvatten die bezig is met samen leren, werken en onderzoeken in de driehoek.

Krachtige Regionale Leerkring Lingewaard In Lingewaard is samen met een aantal partijen uit het welzijns-, zorg- en woondomein de Krachtige Regionale Leerkring opgezet. Dit is een fysieke plek in Lingewaard van waaruit studenten van de HAN samen met inwoners, professionals en gemeente werken aan sociale innovatie. Kwesties als integratie, eenzaamheid en bewegen worden middels nieuwe aanpakken en nieuwe combinaties van mensen, kennis en data aangepakt.

Website: https://zorgpact.nl/kopgroep/krachtige-regionale-leerkring-lingewaard Studio L&D Studio L&D is de naam van het praktijkleerhuis Learning en Development. Het praktijkleerhuis biedt een fysieke en digitale omgeving waar studenten, docenten, onderzoekers en werkveldpartners van de opleiding Opleidingskunde elkaar ontmoeten om samen te  werken en leren aan vraagstukken uit de HR-praktijk. Studio L&D is nu ruim 1 jaar in bedrijf en in de presentatie delen we de ervaringen geleerde lessen van afgelopen jaar.

Website: http://blog.han.nl/studiolnd/

Programma

16.30u – 16.40u Opening door Nanske Wilholt

16.40u – 16.55u Jonathan van Deutekom en Saskia Weijzen over KRL

16.55u – 17.10u Aimée Hoeve en Christel Vissers over Studio L&D

17.10u – 18.00u Aan de slag met vraagstukken uit casussen d.m.v. boundary crossing

 

Etalagebijeenkomst Samenwerken in de driehoek
Aanmelding Aanmelden kan via het leerportaal van HAN Academy. De bijeenkomsten staan in het aanbod onder ‘catalogus’/‘onderwijs’/ ‘etalagebijeenkomsten’.
Presentatie Nanske Wilholt (SU O&O) Jonathan van Deutekom (KRL) Saskia Weijzen (KRL) Aimée Hoeve (Studio L&D) Christel Vissers (Studio L&D)
Datum 28 november
Tijdstip 16.30 tot 18.00 uur
Plaats Nijmegen, Kapittelweg 33 lokaal D013
Doelgroep Iedereen die zich aangesproken voelt is welkom. Wij denken bijvoorbeeld aan: studenten, docenten, ontwikkelaars, opleidingscoördinatoren, werkveld.
Organisatie Freek van Kessel (SU O&O)