Themabijeenkomst: Samenwerkingskwesties in Beeld

Wanneer:
24 FEB. 2022 van 12:30 tot 13:30
Waar:
Online
Door:
Lectoraat Werkzame Factoren in de Jeugd- en Opvoedhulp (HAN)

Op donderdag 24 februari 2022 verzorgt het lectoraat Werkzame Factoren in de Jeugd- en Opvoedhulp (lector: Marion van Hattum) een themabijeenkomst rondom het project:

Samenwerkingskwesties in Beeld
Door: Elma Hilbrink (senior onderzoeker lectoraat WFJO)

De bijeenkomst wordt gehouden van 12.30-13.30 uur op de HAN, Kapittelweg 33 te Nijmegen, ruimte D3.03.

Doelgroep: Onderzoekers, docenten, studenten en andere geïnteresseerden in dit project.

Wil je deze bijeenkomst op de HAN bijwonen?
Gezien de geldende Corona-richtlijnen kunnen we 18 personen ontvangen in dit lokaal. De toelating verloopt op volgorde van aanmelding, dus wees er snel bij.

Geef bij uw aanmelding graag aan dat je op de HAN aanwezig wilt zijn.

Aanmelden kan VOOR maandag 21 februari via: steffi.geenen@han.nl

Voor een broodje wordt gezorgd!

Wilt u online deelnemen?
Het is ook mogelijk om online deze bijeenkomst bij te wonen. Geef dat dan graag aan bij uw aanmelding, dan ontvangt u vooraf een link voor deelname.

Aanmelden kan VOOR maandag 21 februari via: steffi.geenen@han.nl

Toelichting op het project:
In dit project staat het werken met beeld bij het geven van feedback centraal. Wij nemen jullie graag mee in het waarom van het werken met beeld en de rol van feedback en wat studenten daarin kunnen betekenen voor de professionals in het werkveld.

In Samenwerkingskwesties in Beeld staat de analyse van beeldmateriaal van een gesprek dat hulpverleners voeren met meerdere gezinsleden centraal. De hulpverleners maken deze beeldopnames als onderdeel van de post HBO opleiding Intensieve Ambulante Gezinshulp (IAG). Deze beeldopnames worden door de hulpverleners zelf globaal geanalyseerd. Maar daarnaast analyseren studenten Pedagogiek en Social Work, als onderdeel van hun afstudeeronderzoek, de beeldopnames op gedragsniveau. Dit doen ze met behulp van een speciaal ontwikkeld meetinstrument, de SOFTA. Op basis daarvan ontvangt de hulpverlener vervolgens feedback van de studenten m.b.t. de elementen van samenwerking met cliënten. Deze informatie helpt hulpverleners vervolgens bij de reflectie over hun wijze van samenwerking. Benieuwd naar hoe dit project door studenten en docenten wordt vormgegeven en ervaren? En wat we tot nu toe geleerd hebben van deze manier van werken? Kom dan naar deze themabijeenkomst!