VOL – aanmelden niet meer mogelijk Online ontbijtsessies Japan

Wanneer:
16 OKT. 2023 van 08:00 tot 09:30
Waar:
Online
Door:
Zorgalliantie & CoE KK/HAN Academie Built Environment

Inzichten & vergelijken op het gebied van wonen, welzijn, zorg, stedenbouw en architectuur.

We hebben te maken met een forse vergrijzing en met een behoorlijke wooncrisis. Tegelijkertijd kampen we met de stikstofcrisis die de bouw afremt. Hoe gaan we met deze uitdagingen de maatschappij verder inrichten? Een deel van de antwoorden ligt in Japan. Japan loopt zo’n 10 jaar op ons voor op het gebied van vergrijzing. We kunnen dus veel leren van dit strak georganiseerde land.

In oktober maken werkveldrelaties een studiereis naar Japan. Met twee unieke online ontbijtsessies delen de deelnemers van de reis hun kennis en ervaring met het werkveld in Nederland. Zij doen  waardevolle inspiratie op op het gebied van wonen, welzijn, zorg, architectuur en stedenbouw waar ze in Nederland mee aan de slag kunnen en die ze graag delen tijdens de sessies.

Wil je meer weten over hoe men omgaat met de snelle vergrijzing in Japan? Of heb je belangstelling voor de ontwikkeling van Japanse architectuur en stedenbouw? Geef je dan nu op voor een ontbijtsessie en ontvang praktische tips waar je in de praktijk direct mee aan de slag kunt.

Ontbijtsessie 1: maandag 16 oktober 2023 van 8.00 – 9.30 uur NL-tijd
Dompel je onder in de wereld van de zorg en welzijn in Japan. Beleef de ervaringen van de reis zonder er zelf voor in het vliegtuig te stappen. En vraag de deelnemers het hemd van de lijf over hun belevenissen van de reis. We gaan inzichten opdoen rondom de ouderenzorg, huisvesting, verbinding van zorg en welzijn en we ontdekken welke rol wonen daarbij kan spelen.

In de eerste ontbijtsessie besteden we aandacht aan onze Japanse ervaringen in zorg en welzijn. Japan kent een sterke vergrijzing waarbij de wijze waarop Japanners wonen-zorg-welzijn georganiseerd hebben, getuigt van een grote vitaliteit. De zorg in ouderencentra is er bijvoorbeeld goedkoper dan de zorg thuis. Een van onze relaties van de universiteit van Tokyo (prof. Hiroko Mizumura) zal aanwezig zijn.

Deelname en kosten
Kosten: geen…. Hooguit je ontbijt en dat kun je zo luxe maken als je zelf wilt!

Beide sessies bijwonen?
Ga hier naar de ontbijtsessie van 24 oktober 2023.

Wil je meer weten over de ontbijtsessies? 
Neem gerust contact op met Melanie de Kater of Frank Kersten.
Meer over de studiereis
Studiereis Japan – Zorgalliantie