Doe jij ook mee? Week tegen Armoede (10-17 oktober)

Het thema armoede is (helaas) actueler dan ooit. De energieprijzen zorgen ervoor dat mensen hun warme maaltijd overslaan, de prijzen aan de pomp maken het voor sommigen lastiger om naar hun werk te rijden en we horen de verhalen van kinderen die op school komen, zonder te hebben ontbeten. De boodschappen zijn namelijk niet meer te betalen.

Perspectief bieden
Armoede gaat ons allemaal aan. De Zorgalliantie organiseert samen met de Werkplaats Sociaal Domein Arnhem en Nijmegen en de HAN de Week tegen Armoede.

In deze week belichten we allerlei perspectieven rondom armoede, maar willen we ook perspectief bieden. Wat kan er wel? Wat kunnen wij als professionals doen? Wat kan de overheid? Maar ook: hoe zorgen we ervoor dat de studenten van nu, onze toekomstige professionals, leren hoe ze van betekenis kunnen zijn voor mensen met allerlei verschillende achtergronden en hulpvragen.

Collegetour, symposium en nog veel meer
Zo krijgen deze studenten op maandag de kans om tijdens de collegetour met Marjolein Moorman vragen te stellen: hoe pakt zij het aan in Amsterdam? Op donderdag staat het volledige symposium in het teken van kinderarmoede, in de breedste zin van het woord. De wethouders van Arnhem en Nijmegen en twee academiedirecteuren laten hun licht schijnen op wat ze in de praktijk al doen en waar ze mogelijkheden zien om nog beter aan te sluiten bij wat inwoners nodig hebben. Op vrijdag biedt de Gelderse Sportfederatie in samenwerking met de HAN ‘Sport en bewegen voor iedereen’: interessant voor sport(gerelateerde) professionals in jouw regio. Bekijk [link] hier het gehele programma.

We zien je graag verschijnen tijdens de week van 10 – 17 oktober. Om inspiratie op te doen, uit te wisselen, je netwerk uit te breiden en veel kennis en vaardigheden te vergaren om dit vervolgens met je collega’s in de regio te kunnen delen.

Tot in oktober!
>>Thematrekker Armoede Za/CoE KK: Elma Vriezekolk
>> Agenda Zorgalliantie
>> HAN webpagina Week tegen Armoede
>> Werkplaats Sociaal Domein Arnhem en Nijmegen