Masterclass Social enterprises and community led development 2

Wanneer:
26 SEP. 2017 om 15:00
Waar:
Groenewoudseweg 1, Nijmegen

Uitnodiging masterclass

In het voorjaar van 2017 is een groep naar Engeland geweest om mooie voorbeelden te bekijken van social enterprises en community led developments. Opvallend is dat in Engeland wonen, welzijn, zorg, arbeid en economische ontwikkeling veel meer samen op moeten gaan om iets te bereiken. Wat kunnen we leren van de Engelse aanpak in sociaal ondernemen gecombineerd met welzijn?  In deze Masterclass vertalen we de inspiratie die we hebben opgedaan in Engeland naar de Nederlandse situatie: Hoe kunnen we wonen-werken-welzijn en gezondheid integraal aanpakken middels maatschappelijke ondernemingen in Nederlandse wijken?

 

Programma

Doel masterclass: gezamenlijk bouwstenen voor sociaal ondernemen in wijken en dorpen vaststellen.

1.Opening door Wendy Kemper (CoE KK/ZA) en Igor Grevers (ICS adviseurs): Wat heeft de studiereis naar Engeland voorjaar 2017 opgeleverd: een interactief gesprek aan de hand van filmmateriaal van de studiereis en ervaringen van deelnemers

2.Project Ruwaard: Bart Bakker, deelnemer aan de studiereis naar Engeland, leidt een vernieuwend project: wat heeft hij meegenomen van de studiereis en toelichting project Ruwaard

3.Gezamenlijke discussie over de bouwstenen voor sociaal ondernemen en integrale wijkontwikkeling (wonen-werk-welzijn-gezondheid)

Praktisch

26 september 2017, 15.00 – 17.30 uur,

locatie: Nijmegen, Groenewoudseweg 1, Nijmegen

Aanmelden kan via: zorgalliantie@han.nl

Interesse of vragen?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met igor.grevers@icsadviseurs.nl of wendy.kemper@han.nl. Bent u geïnteresseerd in de  tweede studiereis in november 2017? Neem dan contact op met Igor Grevers.