Werknemers en geldzorgen

Wanneer:
19 MEI. 2021 van 09:30 tot 11:30
Waar:
Online (Teams)
Door:
Zorgalliantie/KK en Moedige Dialoog Rijk van Nijmegen

De Zorgalliantie organiseert op 19 mei, in samenwerking met Moedige Dialoog Rijk van Nijmegen, een online tribune-activiteit over Werk en Geldzorgen. Wat betekent dit voor je organisatie?

> Bekijk de uitnodiging

Vóór de corona pandemie had 35% van de werknemers moeite met rondkomen. De verwachting is dat dit percentage toeneemt. Werknemers praten vaak niet over hun financiële problemen uit angst voor ontslag of onbegrip, of uit schaamte. Werkgevers zien vaak pas dat er sprake is van financiële problemen wanneer er ernstige betalingsproblemen zijn of wanneer er loonbeslag wordt gelegd.

Doel van deze bijeenkomst
Tijdens deze bijeenkomst willen we de deelnemers bewust maken van:

  1. De effecten van financiële zorgen op het gedrag en functioneren van medewerkers
  2. Signalen op de werkvloer die kunnen duiden op financiële problematiek
  3. Hoe het gesprek hierover met medewerkers aan te gaan
  4. Op welke manier medewerkers kunnen worden doorverwezen naar de juiste hulp

Voor wie is het interessant?
Voor teamleiders, leidinggevenden, HR-managers, directeuren en werkgeversorganisaties. Het wegnemen van financiële zorgen bij een medewerker levert niet alleen rust op voor die medewerker zelf, maar de hele organisatie en collega’s hebben er profijt van.

Programma
Het programma bestaat uit drie onderdelen:

1) E-learning werken en schulden
Door: Jansje van Middendorp  en Elma Vriezekolk
De Hogeschool van Utrecht heeft een e-learning ontwikkeld rondom het thema Werken en Schulden. In nauwe afstemming met de ontwikkelaars hebben we deze e-learning getest met vier grote partners in de regio Rijk van Nijmegen, te weten: Pantein, Rabobank, CWZ en de HAN. Zij waren unaniem positief over de opzet en de lessen uit de e-learning.

De e-learning zorgt voor bewustwording en praktische tips rondom dit onderwerp. Daarnaast is het prettig dat het modulair is opgezet zodat je nog een keer terug kunt kijken op een specifiek onderdeel.”
“Deze e-learning geeft op een praktische, visuele en interactieve wijze handvaten om het goede gesprek met medewerkers over financiële fitheid te voeren.”
“Ik zag op tegen de investering van anderhalf uur in een e-learning. Ben heel blij dat ik het gevolgd heb, het is een eye-opener, leerzaam en voorzien van praktische tips.”
“Prachtige tool om echt in een goed gesprek met je medewerker te gaan als zij in financiële nood zijn. De tijdsinvestering zeker waard.”

Tijdens de bijeenkomst lichten we kort de tool en een aantal interessante onderdelen ervan toe. Voorafgaand aan of na de bijeenkomst kan je de gratis e-learning volgen.
Hierbij de link naar de gratis toegankelijke e-learning.

2) Good practice
Door: Hans Pasman (salarisadministrateur, Dar)
Hoe signaleer je en maak je financiële zorgen bespreekbaar op de werkvloer? Hans Pasman vertelt hoe dit in de praktijk werkt.

3) Werkwijze van Moedige Dialoog Rijk van Nijmegen
Door (onder voorbehoud): Christophe Geuskens (Moedige Dialoog)
In dit onderdeel krijg je een kijkje in de keuken van Moedige Dialoog Rijk van Nijmegen en hun aanbod zoals de Werkgeversdesk, het programma Geldzorgen De Baas en de verschillende tools die door werkgevers in te zetten zijn.

Aanmelden
Deelname is gratis.