maatschappelijke ontwikelingen

Zorgalliantie 2.0, 3.0, 4.0?!

Door Jos van der Meulen

 

Het is tegenwoordig ‘in’ om achter een nieuwe strategie een cijfer te plaatsen. Hiermee wordt aangeduid dat er iets gaat veranderen, wordt vernieuwd, of verbeterd. In ieder geval een signaal richting de toekomst waar ambitie uit spreekt.

Ook de Zorgalliantie doet mee en in onze onderlinge gesprekken is er continue sprake van 2.0 of 3.0. Wat kunnen we morgen beter, efficienter of anders doen ten einde de relatie met het veld, de inzet van studenten en docenten, lectoren en belanghebbende te 2.0-len. Een giga klus gezien het feit dat we met veel mensen te maken hebben die ieder ook weer hun belangen hebben.

Niet alleen onze participanten uit het veld maar ook onze collega’s binnen de HAN hebben zo hun wensen en belangen. Dit proces vormt juist de uitdaging om uiteindelijk focus te kunnen aanbrengen, om onze studenten het juiste beeld en de juiste competenties aan te bieden zodat ze goed voorbereid als volwaardig beginnende professional in het veld aan het werk kunnen gaan. Het cijfer 2.0 of 3.0 geeft de intentie aan maar we weten beter! We moeten vooruit denken en ruimte maken voor nieuwe ideeen en experimenten! 2.0, 3.0, 4.0 let’s go!