Zelftest digitale vaardigheden Zorg en Welzijn klaar voor gebruik!

Donderdag 23 juni tussen 16.00 – 19.00 uur vindt de netwerkbijeenkomst plaats die in het teken staat van de zelftest digitale vaardigheden in zorg en welzijn. Het afgelopen halfjaar is de Zelftest digitale vaardigheden door Mieke Kleppe en Erik de Vries van het kenniscentrum Publieke Zaak van de HAN samen met Siza, ZZG Zorggroep, Pluryn, Zorggroep Elde en Radboud UMC ontwikkeld. Inmiddels is de test door meer dan 400 professionals uit Zorg en Welzijn getest. Daarnaast is deze op maat gemaakt voor docenten in het beroepsonderwijs en hebben ruim 150 docenten van de ROC’s Rijn IJssel, A12 en Nijmegen aan deze zelftest meegewerkt.

De Zelftest is het resultaat van het ‘e-skills’ onderzoekstraject dat Erik de Vries samen met een groot aantal professionals uit het netwerk van de Zorgalliantie en WzW in 2014 is gestart.
Tijd dus om de resultaten met alle betrokkenen te delen, de gevalideerde Zelftest en vragen voor het vervolgtraject met elkaar te bespreken. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Welke data genereert de zelftest?
  • Welke rapportagebehoeften hebben professionals en organisaties?
  • Hoe betrekken we het management van organisaties?
  • Hoe vertalen we de resultaten naar een passend ‘professionaliseringsaanbod’?
  • Welke scholingsproducten zijn er in het netwerk al voorhanden?
  • Wie en wat hebben we daarvoor nodig?

Dit alles doen we in het iXperium in Nijmegen. Dé plek waar concrete ict-toepassingen voor het onderwijs bedacht, onderzocht en getest worden.

Programma:
16.00 – 16.15 uur – Welkom door Jonathan van Deutekom (projectleider Zorgalliantie)
16.15 – 16.30 uur – Introductie van het iXperium door Frank Thuss (docent Opleidingskunde)
16.30 – 16.45 uur – De aanleiding voor het ontwikkelen van de Zelftest door Erik de Vries (Lector Innovatie in de Publieke Sector)
16.45 – 18.00 uur – De testresultaten, validatie en vragen voor vervolg door Mieke Kleppe (onderzoeker Kenniscentrum Publieke Zaak)
18.00 – 18.15 uur – Afspraken vervolg door Erik de Vries en Jonathan van Deutekom
18.15 – 19.00 uur – Tijd om na te praten tijdens de borrel

Om de oplevering van de Zelftest te vieren en de vervolgaanpak met elkaar te bespreken zijn alle betrokkenen, geintresseerden en netwerkrelaties op donderdag 23 juni van 16.00 – 19.00 uur van harte welkom!

Aanmelden kan door een email te sturen naar zorgalliantie@han.nl