“We willen iets organiseren waar wij zelf ook heen zouden gaan”

Het is pas de tweede collegeweek voor eerstejaars Social Work studenten Wes, Anouk, Mandy, Joëlle en Bas, maar de studenten staan nu al voor hun eerste grote uitdaging. De komende vijf maanden gaan de stagiairs elke maandag aan de slag voor de Zorgalliantie / Krachtige Kernen.

Bas (19) vertelt over de opdracht waarmee ze het komende half jaar aan de slag gaan. “Vanuit de opleiding hebben we drie opdrachten gekregen. Het in kaart brengen van een gemeenschap, het analyseren van een actuele kwestie in die gemeenschap en het opzetten van een initiatief tot verbinding formuleren.”

Joëlle (19) zegt dat ze voor de Zorgalliantie / Krachtige Kernen projecten in beeld gaan brengen  die op dit moment spelen in de Krachtige Regionale Leerkringen. Anouk (19) vult aan dat er ook een conferentie georganiseerd wordt in januari 2019. “Bij die conferentie betrekken we plattelandsjongeren.” Wes (18) heeft al nagedacht over hoe ze deze jongeren gaan betrekken. Ze zijn zelf namelijk een goede afspiegeling van jongeren, dus: “Er moet iets georganiseerd worden waar wij zelf naartoe willen gaan.”

(Op de foto staan van links naar rechts: Wes van Schip, Anouk van Breda, Mandy Jacobs, Joëlle Willemse, Bas van Vloet en Wendy Kemper (projectleider bij Zorgalliantie / Krachtige Kernen).