Wandeling door Brakkenstein

Nieuws uit de Krachtige Regionale Leerkring Brakkenstein.

Op 19 mei van 14.30 – 17.00 gaan we wandelen door de wijk Brakkenstein!

Kwetsbare bewoners van Boszicht willen de relatie met hun wijk behouden en zoeken op allerlei manieren contact met de burgers van Brakkenstein. Dit proces wordt door de HAN ondersteund en studenten en docenten gaan aan de slag om samen met betrokkenen de weg uit te stippelen waarlangs dit gerealiseerd kan worden.

Dit willen zij doen door middel van een wandeling door de wijk Brakkenstein. Het doel van deze wandeling is gericht op het delen van de ambitie en op het ophalen van initiatieven die de relatie tussen de bewoners van Boszicht en de wijk versterken. Deelname aan de wandeling is op uitnodiging.

Uitnodiging Wandeling Brakkenstein

Op 10 mei heb ik een ontmoeting gehad met Jos Bitter. Jos is wijkbeheerder van o.a. de wijk Brakkenstein. De ideeën om samen de leefbaarheid van kwetsbare burgers in de wijk in stand te houden of te verbeteren werd door Jos gedeeld. hij is blij met het initiatief en weet me te zeggen daar er al allerlei initiatieven gaande zijn maar enige coördinatie en afstemming zou wenselijk zijn. helaas kan Jos niet bij de wandeling aanwezig zijn ivm fysieke beperkingen waardoor het lopen even niet gaat. Bij dit kennismaking was ook Bert van den Hurk aanwezig, een wijkbeheerder van de Kolpingwijk en ook hij was enthousiast en hoopte spoedig ook activiteiten in deze wijk te kunnen gaan inzetten. Kortom het thema waar we in Brakkenstein mee aan de gang gaan is actueel en genereert energie! Iets wat we samen delen!!
Jos van der Meulen