Uitnodiging Masterclass ‘Van Risk based naar Trust based control’

“Hoe meer je controle inbouwt, hoe meer je de kracht verzwakt.”
(Paul de Blot)

Een gerichte focus op resultaten en verbeteren. Professionals die grotere beslissingsruimte en verantwoordelijkheid benutten. Welke manager wil dit nou niet?
Maar hoe verhoudt zich dit met ‘besturing & control? Hoe kan ik als bestuurder of manager de medewerker vertrouwen en zien als basis voor de oplossing?

De leerwerkplaats ‘kwaliteit in het primaire proces’ organiseert in 2016 een aantal masterclasses. Op 19 mei is de tweede masterclass ‘Van Risk based naar Trust based’, over ervaringen met het toepassen van principes van zelfsturing. Gerard Verstegen (docent & onderzoeker lectoraat Financial Control, HAN) en 2 leden van het MT van Pantein Zorggroep nemen ons mee naar de uitgangspunten en betekenis van Trust based control. Vanuit de visie van zelfsturing / zelforganisatie verschuift besturing en control namelijk naar een horizontale sturing. Wat betekent dit voor u als manager en voor uw medewerkers?
In een dialoogsessie gaan we met elkaar op zoek naar de betekenis van deze benadering voor de cliënt, medewerker en leidinggevende.

Misschien implementeert u momenteel het concept Zelfsturing of denkt u eraan dit in te voeren en vraagt u zich af ‘Waar staat mijn organisatie? Waar sta ik als manager? Wat is de huidige wijze van besturen en organiseren (wat gaat goed en wat zijn knelpunten)? U en uw organisatie worden (vrijblijvend) uitgenodigd om deel te nemen aan de Proef op de som: de Quick Scan Zelfsturing.

Wanneer?
Donderdag 19 mei van 15:30 – 18:00 uur

Voor wie?
Bestuurders, managers en professionals

Kosten
Deelname voor leden van de Zorgalliantie is gratis.
Deelname voor niet-leden bedraagt €25,–

Locatie
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Kapittelweg 33
Ruimte C 1.64

Aanmelden
Aanmelden kan door een email te sturen o.v.v. naam, functie en organisatie te sturen naar zorgalliantie@han.nl

Meer informatie
Voor meer informatie over de masterclass of over de leerwerkplaats kunt u contact opnemen met Loes.vanDusseldorp@han.nl of bel naar 024 351 1080