Uitnodiging, Lectures on Healthcare

“Technologie is de oplossing! En dan?”

 

Heb jij dat ook in je organisatie? Een prachtige technologische oplossing ingekocht, maar niemand die deze wil gebruiken. Of iedereen staat op de achterste benen vanwege mogelijke problemen met privacy. Technologisch gezien is steeds meer mogelijk in welzijn en zorg zoals via sensoren weten waar iemand zich bevindt, een robot die helpt met dagelijkse handelingen en beeldschermcommunicatie met de zorgcentrale. Maar de vraag is hoe we deze mogelijkheden moreel verantwoord kunnen inzetten en hoe welzijn en zorg met technologie menswaardig blijven?

Marian Adriaansen en Gert Olthuis gaan met elkaar in debat over de toekomst van technologie in welzijn en zorg en het omgaan met de ethische dilemma’s daarvan. Hoe kun je, parallel met de inzet van technologie, omgaan met de morele implicaties van technologie?

Wanneer
Donderdag 10 maart van 14.45 – 17.00 uur

Voor wie
Welzijns- en zorgprofessionals, onderzoekers, en adviseurs. Ook directies en managers die werkzaam zijn in welzijn en zorg evenals politici, ambtenaren en beleidsmakers die zich bezighouden met transities en de gevolgen daarvan zijn van harte uitgenodigd.

Kosten
Deelname bedraagt €25,-

Locatie 
Faculty Club Huize Heyendael (Campus Radboud Universiteit)
Geert Grooteplein Noord 9
6525 EZ in Nijmegen

Aanmelden
Op www.lecturesonhealthcare.nl kun je je aanmelden en is meer informatie te vinden.