Tinybots komt naar proeftuinbijeenkomst ‘dementie en wonen’

Tijdens de proeftuinbijeenkomst op 3 juni a.s. (zie agenda) maken we kennis met de jonge ondernemers van het bedrijf Tinybots. Dit is een mooi vervolg op de verbinding die Marc Kalf (Health Valley) heeft gelegd tussen Zorgalliantie en het Rockstartprogramma. Tinybots is één van de kansrijke starters binnen dit acceleratorprogramma en de Zorgalliantie is met hen in gesprek om een proeftuin binnen het netwerk vorm te geven.

Tinybot Tessa

Tinybot Tessa

“Bij Tinybots maken we kleine sociale robots voor mensen met dementie en hun familieleden. Onze Tinybots helpen met het structureren van de dag door middel van vriendelijk gesproken reminders en door het spelen van persoonlijke muziek. De reminders en muziek worden ingevoerd met een eenvoudige app die toegankelijk is voor zowel het individu als de mantelzorger. Samen kunnen ze een persoonlijk dagprogramma opstellen om meer grip te krijgen op hun eigen leven,” aldus Robbert Paauwe CFO bij Tinybots.

 

Met Pleyade, Driestroom en Brabant Zorg worden gesprekken gevoerd over het opstarten van een proeftuinproject met de Tinybots. Pleyade heeft 120 dementerenden in de thuiszorg. Daarbij zijn verschillende casemanagers dementie betrokken. Wat voor nieuwe mogelijkheden levert Tinybots op voor zowel de extramurale- als de intramurale setting? Waarin verschilt Tinybot Tessa van bijvoorbeeld de Zora en op welke vraagstukken kunnen in een proeftuin antwoord gegeven worden? Tinybots wordt 3 juni gedemonstreerd!

Wil jij daarbij zijn? Stuur een mailtje naar j.vandeutekom@han.nl