STUW Welzijn stapt in

Stuw en SWG zijn twee kleine ondernemende welzijnsorganisaties werkzaam in de regio rond Arnhem en Nijmegen en ook actief in de gemeente West Maas en Waal. Stuw is voornamelijk actief in kleinere dorpsgemeenschappen en werkt aan verbindingen tussen mensen en organisaties. “Kenmerkend is dat we goed ingebed zijn in de samenleving en we zorgen dat iedereen ons kent”, verteld Ruud Geerts, directeur Stuw en Stichting Welzijn Groesbeek.

“We zetten ons in op alle fronten en zijn een betrouwbare partner voor gemeentes en andere opdrachtgevers. Onze medewerkers houden van hun werk en dat straalt af op de sfeer. We werken met zelfsturende teams en weinig managers. We zien het lidmaatschap met de Zorgalliantie als een welkome aanvulling om met partners die actief zijn in het maatschappelijk domein kennis te ontwikkelen en te delen.
Na mijn studie aan de Radboud (toen nog Katholieke) Universiteit in Nijmegen en een carrière als buurtopbouwwerker in oude wijken in Nijmegen en Arnhem, werd ik in 1997 directeur van Stuw. Begin 2014 werd ik ook directeur bestuurder van Stichting Welzijn Groesbeek, waarmee we in 2016 hopen te fuseren.”

Ruud Geerts