Studenten adviseren: kleinkinderen betrekken bij introductie Tinybots!

Maandag 12 september hebben de ondernemers van Tinybots samen met studenten van de minor Ondernemerschap nagedacht over de marktintroductie van de Tinybot Tessa en de proeftuin met de Zorgalliantie. Tessa is een kleine sociale robot die mensen met dementie en hun mantelzorgers ondersteunt.

“Door de dag heen heb ik niet alleen veel enthousiaste studenten gesproken en vragen beantwoord, maar ook veel persoonlijke verhalen gehoord van de studenten die eigen ervaringen deelden met de zorg”, verteld Robbert Paauwe Co-founder at Tinybots. “Voor ons als Tinybots is het heel erg interessant om in een korte tijd heel veel invalshoeken te horen van de studenten. Op deze manier blijven we scherp en kritisch naar onze eigen business kijken.”

Eén van de studentengroepen kwam met het idee om in de communicatie ook de kleinkinderen te betrekken, omdat die juist nieuwe technologie introduceren aan hun ouders en grootouders. “Voor mij was dat één van de highlights van de dag. Hier hadden wij zelf nog niet eens aan gedacht. Maar nu we dit weten gaan we dit zeker meenemen in onze communicatie en introductie strategie om Tessa bij de zorgbehoevenden te krijgen. Een geslaagde dag dus, niet alleen voor ons, maar gezien alle positieve reacties die we hebben mogen ontvangen, ook voor de studenten” aldus Paauwe.