Rockstart ondernemers bieden Zorgalliantie participanten nieuwe kansen!

Rockstart, de Global Startup Machine, heeft gisteren de 10 deelnemers aan het eerste Digital Health Accelerator programma aangekondigd. De accelerator is de eerste in haar soort in Nederland en vindt plaats in Nijmegen. Hier kunnen de startups volop gebruik maken van het hoogstaande innovatieve gezondheidsecosysteem. Het unieke programma is patiëntgericht, bevat wereldwijde ambassadeurs en mentors en integreert field labs om nieuwe ideeën snel te kunnen valideren en opschalen.

Om dit testen en valideren in onze regio mogelijk te maken hebben Zorgalliantie en Health Valley afgesproken samen te werken. Daar waar kansrijk worden matches gemaakt tussen participanten uit de Zorgalliantie met de ondernemers uit het Rockstart programma. Maar er kunnen ook studenten en onderzoekers betrokken worden bij het onderzoek en de doorontwikkeling. Mooie kansen om innovatie nog dichterbij te brengen.

De eerste ondernemers hebben al aangegeven de samenwerking te willen verkennen. Tinybots en Pictoconnection zoeken proeftuinen waar zij hun product verder uit kunnen testen.

Tinybots maakt kleine sociale robots voor mensen met dementie en hun familieleden. De Tinybots helpen met het structureren van de dag door middel van vriendelijk gesproken reminders en door het spelen van persoonlijke muziek. Pictoconnection geeft mensen die door een spraakprobleem, een neurologisch probleem, een ziekte of ongeval niet kunnen communiceren, een slimme picto-tool in handen waarmee ze weer kunnen ‘praten’.

Geïnteresseerd om deze ondernemers te ontmoeten? stuur een mail naar j.vandeutekom@han.nl