Projectleider Melanie de Kater

Melanie de Kater is geen thematrekker en ook geen alliantiemakelaar bij de Zorgalliantie. “Ik ben eerder een projectleider bij de Zorgalliantie / Krachtige Kernen (ZA/KK) naast mijn werk als opleider, trainer en adviseur.”
E melanie.dekater@han.nl

In wat voor project(en) ben je actief?
Melanie is actief in diverse projecten waarbij zij vooral ingezet wordt op het moment dat er sprake is van het ontwikkelen van leertrajecten. “Iedere collega weet mij te vinden wanneer er in hun gebied en met hun thema valorisering [waardebepaling, red.] moet plaatsvinden.”

Wat is er zo bijzonder aan jouw project(en)?
Wat bijzonder is in mijn projecten is, dat praktijk en onderwijs samenkomen en dat anderen daar dan weer van kunnen leren. Door de verspreiding van kennis, kunde en vaardigheden werken we gezamenlijk aan het verbeteren van het sociaal domein en alle thema’s die daarbij horen. En dat proberen we dan ook nog eens te verbinden tussen de verschillende regio’s waarin de ZA/KK werkzaam is.

Wat trekt jou aan in jouw project(en)?
Wat mij aantrekt in mijn werk is, dat ik zowel van alle de thematrekkers als van alliantiemakelaars veel meekrijg. Ik ben altijd op zoek naar verbindingen en haakjes tussen de diverse zaken. Dat is wat mij drijft. En eigenlijk zie ik ook altijd deze verbindingen en haakjes ontstaan. En anders creëer ik ze wel.

Wat is de status van jouw project(en)?
Op deze vraag is het lastig een antwoord te geven. Want dat is divers en constant in ontwikkeling.

Wat heb je nodig om je project(en) goed te laten verlopen?
De samenwerking met mijn collega’s heb ik hierin nodig. Maar ook mijn netwerk zowel binnen als buiten de HAN.

Kun je aangeven wat de doelgroep van je project(en) vindt?
Daar heb ik vanuit directe verbinding weinig zicht op. Wel is het vaak zo dat – wanneer een project of leerkring doorontwikkeld moet worden – de doelgroep het wenselijk acht dat dit verder gebracht wordt dan alleen naar hun eigen regio.

Zijn er nog plannen voor de toekomst?
Er zijn genoeg plannen. de huidige ontwikkelingen in het sociale domein vragen veel innovatie en verbetering van leertrajecten. Er is veel praktijkkennis die wacht op ontsluiting voor een groter publiek.