Primeur! De Zorgalliantie bundelt praktijklessen in een boek

Als Zorgalliantie merken we dat samenwerkingsvormen vernieuwing geven in netwerken; je werkt samen met anderen die met andere ideeën komen en studenten voegen een extra frisse blik toe. In de contacten met de organisaties in ons netwerk bleek dat er behoefte was aan uitleg van alles wat we doen. En waarom we dit doen. Vandaar dit boek.

Over het boek

Gedurende het bestaan van de Zorgalliantie zijn er steeds verschillende vormen van samenwerken uitgeprobeerd. Uit elke manier van samenwerken zijn lessen getrokken, waarop vervolgens aanpassingen zijn gedaan en nieuwe samenwerkingsvormen zijn gelanceerd. Elk hoofdstuk in het boek belicht een vorm van samenwerking in de praktijk, die de Zorgalliantie door de jaren heen heeft uitgeprobeerd. Het voorwoord is geschreven door Doekle Terpstra. Aan het woord komen onder andere Eric van der Graaf (Pluryn), Wim Muilenburg (Driestroom) en Rita Spikker (Stichting Welzijn Lingewaard)

Voor wie
Een onmisbare handleiding over samenwerking in een netwerk voor iedereen die actief is in de driehoek onderwijs, onderzoek en beroepspraktijk.

Wanneer
Het is bijna zover. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het boek. Tijdens het event Connect2Move op 17 mei 2019 vindt de boekpresentatie plaats.