nieuw: Handleiding Krachtige Leerkring

Ga jij werken in of met een Krachtige Leerkring (KL)? Of ben je geïnteresseerd is in wat een KL is? In de nieuwe handleiding lees je wat de belangrijkste uitgangspunten van een KL zijn, hoe een KL tot stand komt en verder vormgegeven wordt. Het document biedt handvatten, waarbij de lokale of regionale context altijd in het achterhoofd gehouden wordt. Iedere KL is uniek en voortdurend in ontwikkeling. Zo ook deze handleiding. Het is een soort work in progress en geeft aan waar we nu in 2020 staan.

De HAN heeft als ambitie: ‘Het afleveren van goed opgeleide professionals aan onze beroepspraktijk en het ontwikkelen van innovaties voor en met onze regio’ (Instellingsplan HAN, 2016). Om dit te realiseren werken en leren steeds meer studenten, docenten en onderzoekers van de HAN buiten de deuren van de HAN. Ze staan letterlijk middenin de praktijk. Vanuit de HAN zijn er verschillende vormen van labs en werkplaatsen ontwikkeld.

De Krachtige Leerkring is één van deze vormen. Vanuit het netwerk van de Zorgalliantie/CoE Krachtige Kernen zijn ze ontstaan als reactie op een praktijkbehoefte om samen te leren en innoveren. Het netwerk van de Zorgalliantie/ Krachtige Kernen bestaat uit organisaties op het gebied van wonen, welzijn, zorg en onderwijs. In de KL komen onderwijs, onderzoek en praktijk samen.

In Krachtige Leerkringen werken studenten samen met professionals, inwoners, onderzoekers en docenten uit allerlei disciplines om antwoorden te vinden op maatschappelijke multidisciplinaire vraagstukken.

Meer lezen?
Download de handleiding KL hier (pdf).