Van lokale commerciële testfaciliteit naar regionaal living lab. Innovatiereis van een proeftuin voor e-health

,Hierbij ontvangt u een digitaal exemplaar van het boek ‘Van lokale commerciële testfaciliteit naar regionaal living lab. Innovatiereis van een proeftuin voor e-health’ van Koen Dortmans, Henk Schers en Erik de Vries. De auteurs beschrijven hun innovation journey van een proeftuin voor e-health in de eerstelijnszorg waar zorggroep STIELO in nauwe samenwerking met de HAN University of Applied Sciences en het Radboudumc, werken aan impactvolle innovatie in de eerstelijnszorg.

Het boek is een reisverslag én reisgids ineen. De auteurs laten zien wat hun vertrekpunt was, hoe ze soms verdwaalden en daarop hun koers aanpasten. Ze beschrijven hun afgelegde route (zonder doodlopende afslagen te verhullen), zodat anderen, voor wie het pad bevalt of zinnig lijkt, de weg kunnen volgen. Soms plaatsen ze alleen een richtingaanwijzer: een zinvol nieuw vertrekpunt dat de auteurs zelf niet volgden. Het reisverslag wordt afgewisseld met interviews met deelnemers aan het Field Lab: een fysiotherapeut, een huisarts-onderzoeker, twee bestuurders  en een ondernemer, tevens inwoner van Nijmegen-Noord en twee onderzoekers van HAN en Radboudumc.

Hard copy ontvangen? In verband met de coronamaatregelen kiezen we ervoor het boek alleen digitaal te versturen. Mocht u interesse hebben in een hard copy dan kunt u dat aangeven door een mail te sturen naar: koen.dortmans@han.nl (medewerkers van STIELO kunnen een exemplaar in het kantoor in Thermion ophalen; zolang de voorraad strekt).

 

Verder praten over proeftuinieren in zorginnovatie? We grijpen het verschijnen van het boek graag aan om met geïnteresseerden in gesprek te gaan over het vormgeven van innovatie in de (eerstelijns)zorg. Geïnteresseerd om mee te praten? Stuur een mail naar Tim van Noort (t.vannoort@stielo.nl, innovatiemanager NEO huisartsenzorg). Vermeld daarbij ook de onderwerpen waarin u geïnteresseerd bent, zodat we het programma daarop kunnen inrichten.

 

Meer weten over het Field Lab Eerstelijnszorg? Zie www.fieldlabeerstelijn.nl

 

We wensen u veel leesplezier.

 

Hartelijke groet,
Dr. Koen Dortmans
Dr. Henk Schers
Dr. Erik de Vries