Kletsborden

Tijdens het Kletsborden neem je de tijd voor elkaar. Je stelt elkaar vragen. Je bekijkt het leven eens door de ogen van een ander. Je praat niet alleen, maar gaat ook samen op ontdekkingsreis.

Dat wat je leert in het spel kun je gebruiken in je eigen leven. Zo oefen je bijvoorbeeld met complimenten geven of met ruzie maken. Dit levert grappige en soms emotionele situaties op, net als in het echte leven. We dagen je uit om ook na het spelen eens een gekke vraag aan een ander te stellen. Of iemand even écht aan te kijken.

We hebben Kletsborden zo gemaakt dat iedereen op zijn of haar manier kan leren. Er zijn verschillende type kaarten: van makkelijk tot moeilijk, van grappig tot serieus en van denken tot doen. Je ervaart dat alle mensen beperkingen hebben. En dat alle mensen mogelijkheden hebben. In dit spel mogen die er allebei zijn.

Doelen van het spel
– Elkaar en jezelf beter leren begrijpen.
– Ervaren wat sociale relaties voor je betekenen.
– Leren kennen van je grenzen in sociale situaties.
– Onderzoeken van je dromen.
– Ontdekken hoe je het liefst samenwerkt.

Voor wie & waar
Het spel is geschikt voor mensen vanaf 8 jaar. Het spel kan overal gebruikt worden waar mensen samenleven of samenwerken.
Bestellen kan via: Semmie

Wie hebben dit spel ontwikkeld?
Kletsborden is voortgekomen uit een intensieve samenwerking van 1,5 jaar tussen studenten, docenten en onderzoekers van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, en belangenbehartigers met een licht verstandelijke beperking en hun coach.
Lees meer: Werkplaats Sociaal Domein Nijmegen