Kansen van spraaktechnologie voor jouw organisatie verkennen? Doe mee!

Telecats en de HAN zijn op zoek naar organisaties uit de Zorg die de kansen van ‘spraakherkenning’ voor hun organisatie willen laten verkennen in slechts een week tijd!

30 studenten van de minor ‘ondernemen en innovatie’ gaan in de week van 15 februari 2016 de uitdaging aan om in een week tijd samen met een aantal zorginstellingen de kansen van ‘spraaktechnologie’ voor de eigen organisatie te verkennen. En daarvoor zijn we op zoek naar instellingen die dit met ons aan durven te gaan.

Met ruim 400 klanten is Telecats een toonaangevende onderneming op het gebied van innovatieve klantcontactoplossingen met behulp van interactieve voice response (IVR), Spraakherkenning en VoIP. Wat begon met relatief eenvoudige IVR systemen voor het bestellen van producten, het opvragen van saldi en het invoeren van meterstanden, heeft geleid tot het implementeren van innovatieve ContactCenter systemen en diensten met taal en spraaktechnologie.

Bellers nemen nauwelijks nog onvoorbereid contact op met een organisatie. Ze hebben doorgaans al online gezocht naar informatie op de website, via fora en ze hebben bij bekenden hun licht opgestoken. Blijven er toch nog vragen, dan nemen ze in veel gevallen telefonisch contact op.

Idealiter dient een contact center medewerker op dat moment direct de vraag van de beller te kunnen beantwoorden los van de complexiteit. Om dat te kunnen heb je – het allerbelangrijkste – goede medewerkers nodig, maar ondersteuning met de juiste hulpmiddelen is ook een vereiste. Veel organisaties schakelen dan Telecats in en vragen ons telefonische klantcontactoplossingen te implementeren met behulp van IVR en spraakherkenning.

Wim Luimes, directeur van Telecats, wil de uitdaging aangaan om met organisaties uit de zorg op zoek te gaan naar de voordelen van ‘spraaktechnologie’ voor hun organisatie. Deze heeft zich in andere branches al bewezen, maar heeft volgens Wim ook zeker in de Zorg veel te bieden. Zo hebben ze een telefonisch belproces ingericht waarin COPD cliënten dagelijks metingen door kunnen geven. De virtuele assistent ontzorgt de organisatie en gebruikers gaven aan een dergelijke vorm van service zeer te waarderen. Maar er zijn nog vast meer toepassingen denkbaar!

Voor dit onderzoek zijn we op zoek naar zorginstellingen die nieuwsgierig zijn naar de kansen voor hun organisatie.

Ben je dat? Meld je dan aan bij j.vandeutekom@han.nl

Dan gaan studenten met jou in de week van 15 februari op zoek naar de kansen.