Jos van der Meulen neemt afscheid

28 juni is mijn laatste werkdag en ga ik met pensioen. Dit is mijn laatste bijdrage aan de Zorgalliantie/ krachtige Kernen.

Leren doe je met elkaar, van elkaar en door elkaar!
“Onderwijs en praktijk moeten dichter bij elkaar worden gebracht’, met deze uitspraak hebben Jonathan en ik m.b.v. KplusV de Zorgalliantie opgericht. Nu 7 jaar later hebben we 32 participanten en trekken we samen op met het Centre of Expertise Krachtige Kernen. Joke Abbring is de trekker en we werken inmiddels in wijken, buurten en kleine gemeentes in de regio, aan maatschappelijke vraagstukken. Studenten van verschillende instituten van de HAN werken daarbij samen (interdisciplinair) en zijn dan ook lijfelijk aanwezig in de wijk. Voor mij is deze wijze van ‘leren’ de toekomst en worden alle betrokkenen op een of andere wijze verantwoordelijk voor elkaar en ook voor de studenten. We kwamen van ver maar zijn nu als Alliantie daar waar we zijn moeten, namelijk dicht bij de burgers in de maatschappij en doen daar dingen met betekenis!
Werken in de Alliantie, met deze collega’s en professionals uit de buurten en wijken en studenten/lectoren/docenten zie ik als een grote uitdaging die ik graag ben aamgegaan! Het is een proces dat korte metten maakt met oude structuren, culturen en opvattingen en past daarom in deze tijd van transitie en participatie. Voor mij bestaat er maar één ding: Leren doe je met elkaar, van elkaar en door elkaar!

Ik wens jullie alle goeds voor de toekomst!

Jos van der Meulen