Interlokaal stelt zich voor

“Mijn naam is Rietje Compiet, ik ben sinds 2012 directeur- bestuurder van Inter-Lokaal. Was eerder werkzaam in de jeugdhulpverlening en maatschappelijke opvang. Naast mijn werkzaamheden bij het Inter-lokaal ben ik bestuurder bij Mode met een Missie (MMM) en bestuurslid van Stichting Leergeld” vertelt Rietje Compiet.

Diverser worden
“Er spelen heel erg veel ontwikkelingen binnen zorg en welzijn. Binnen de Zorgalliantie hoop ik, samen met andere collegae, informatie uit te wisselen over deze ontwikkelingen, van elkaar te leren, dilemma’s te bespreken, enz. Belangrijk vraagstuk voor onze sector is onder meer hoe we ‘diverser’ kunnen worden in bereik van doelgroepen én wat betreft samenstelling van ons medewerkersbestand. Ik denk dat in dit opzicht Het Inter-lokaal ook iets kan toevoegen” aldus Compiet.

Gastarbeidwinkel
Het is alweer 40 geleden dat het Inter-lokaal als ‘gastarbeidwinkel’ is gestart met diversiteit als speerpunt en kerntaak. Deze kerntaak wordt in verschillende projecten op het gebied van participatie en interculturalisatie vormgegeven. “Maar ook maatschappelijke vraagstukken m.b.t. armoede en schuldenproblematiek staan ook al sinds jaar en dag prominent op onze agenda en heel veel Nijmeegse bewoners doen een beroep op onze laagdrempelige schuldhulphulpverlening” vertelt Rietje. In 2017 fuseert Het Inter-lokaal met Tandem, een andere welzijnsorganisatie in Nijmegen. “En ook dan zullen we een scherp oog houden voor de (inter)culturele en sociale context van mensen, blijven we intercultureel werken. Daarmee leveren we een bijdrage aan een inclusieve samenleving, waar plek is voor iedereen, ongeacht voorkeuren, afkomst of geslacht” aldus Rietje Compiet.