Inspirerende leergang voor zorgondernemers ontwikkeld

Zorgondernemerschap: Groots in het klein
Als ondernemer met een zorgachtergrond krijg je te maken met verschillende onderdelen, zoals financiën, stakeholders of wet- en regelgeving. Wat heb je dan nodig om jezelf verder te ontwikkelen in ondernemerschap?
Ondernemersgroep Driestroom en Hogeschool van Arnhem en Nijmegen hebben in het kennis- en leernetwerk Zorgalliantie de handen ineengeslagen en een leergang ontwikkeld voor zorgondernemers die binnen de franchiseformule met een Driestroomhuis gestart zijn en die zich verder willen ontwikkelen in ondernemerschap en vraagstukken hierover met elkaar willen bespreken.

Praktijkgericht en actueel
De nadruk in het programma ligt op de (door)ontwikkeling van zorgondernemerschap. Door bijvoorbeeld inzicht te bieden in hoe je als ondernemer jouw professionele doelen haalt, op welke wijze je een duurzame relatie met stakeholders kunt managen en welke communicatiemiddelen je inzet om jouw onderneming onder de aandacht te brengen bij nieuwe klanten. “De leergang Zorgondernemerschap Driestroom kenmerkt zich door praktijkgericht leren. Het is zo belangrijk om te blijven leren en ontwikkelen als zorgverlener én als zorgondernemer”, geeft hoofdbehandelaar van de Driestroomhuizen Lieda de Vis aan.
“De leergang sluit aan bij de wensen en behoeften van de deelnemer”, vult projectleider van de Zorgalliantie Jonathan van Deutekom aan. “In de leergang wordt leren van en door elkaar gestimuleerd. Ervaringen en kennis worden uitgewisseld onder begeleiding van experts uit de praktijk. Uitgangspunt daarbij is dat leren met hoofd (kennis), hart (drijfveren en inspiratie) en handen (doen, eigen onderneming) plaatsvindt.”

“Voor mij is het traject inspirerend en geeft het me brandstof om plannen die er al waren, echt uit te werken en waar te gaan maken.”  Deelnemer Nicole Schouten
Driestroomhuis Het Kom-Fort

Over de ontwikkelaars
De leergang (in-company) is een pilot binnen het kennis- en leernetwerk Zorgalliantie en is in co-creatie ontwikkeld met Ondernemersgroep Driestroom en HAN University of Applied Sciences. Alle organisaties hebben een uitgebreide trackrecord op het gebied van ondernemerschap.

Meer weten?
Neem gerust contact op met Jonathan van Deutekom (projectleider Zorgalliantie).