Gebiedsgericht samenwerken in Lingewaard

In december organiseerde de Zorgalliantie met haar partners SWL, Driestroom, Waardwonen, RijnWaal Zorggroep, Rijnstad, Gemeente Lingewaard, Woonstiching Gendt, Spectrum, Sporttwist, Vluchtelingen werk, ABC Bemmel, Familiekracht en de HAN een eindejaarscafé.

De eindejaarslunch was een geschikt moment om gezamenlijk te praten over waar men dankbaar voor is en welke wensen ze hebben voor 2019.  Zo was er een wens voor een gezamenlijke visie voor het gebied. Ook was er een wens voor meer sociale thema’s op de wijkagenda. Allemaal bevindingen die mooie input zijn voor de ontwikkeling van onze onderzoekslijn ‘gebiedsgericht samenwerken over organisatiegrenzen heen.’ Deze onderzoekslijn zal in 2019 van startgaan als onderdeel van het jaarprogramma van de Zorgalliantie.

Het eindejaarscafé gaf de 70 geïnteresseerden de mogelijkheid om kennis te maken met ‘het Bruishuis’ waar Stichting Welzijn Lingewaard samen met de HAN, Rijnstad, Driestroom, RijnWaal Zorggroep, WaardWonen, de gemeente Lingewaard sociale ondernemers- en inwonersinitiatieven de Krachtige Regionale Leerking Lingewaard vormen. Onder de geïnteresseerden bevonden zich professionals, bestuurders, inwoners ambtenaren, studenten, docenten en of onderzoekers. De heerlijke lunch werd bereid door de vrijwilligers van het Open Eetcafé.