Column | Werken aan netwerkleren

Het is al bijna 2022, of het is al 2022 al je dit leest. Een jaar waarin ik de werkzaamheden van programma-manager Zorgalliantie/KK heb overgenomen van Joke Abbring. Joke is (weer) bestuurder geworden, van woningcorporatie Vierlingsbeek. Ik was al jaren lid van het programmateam. Dus was dit een logische opvolging.

2021 was een jaar waarin we hebben geïnvesteerd in ons netwerkteam. Kwantitatief en kwalitatief. We hebben met elkaar gewerkt aan een doordachte visie op de thematieken die we ondernemen als netwerk en hoe we hier in samenwerken in gebieden en op thema’s. En we zijn nu compleet met alliantiemakelaars, thematrekkers en ondersteuners. Vijftien mensen, die allemaal én bij het netwerk werken én op andere plekken op dezelfde inhoud of rol. Echte verbinders.

De vraag die ik afgelopen jaar weer veel heb gekregen is hoe we werken aan netwerkleren. Daarom lijkt het me mooi om in onze nieuwsbrieven ook iets te vertellen over hoe we dat nu doen.

Het eerste wat ik altijd merk als mensen zich in een netwerk begeven is de behoefte aan overzicht. Het idee is dat als we overzicht hebben, we ook begrijpen waar we iets moeten doen.

Maar overzicht helpt niet om beweging te creëren. Terwijl een netwerk over beweging gaat. Het is namelijk geen machine die je bedient, het is meer een vlucht vogels die ergens naartoe gaat of neerstrijkt. Je wilt in een netwerk datgene doen wat je niet in één organisatie voor elkaar krijgt. Je wilt zijn waar het gebeurt of gaat gebeuren.  Dus kijken wij veel meer naar de organisatie- en domein-overstijgende vraagstukken. En waar je mensen ziet die hier passie voor hebben, die anderen meekrijgen. Als netwerk sluit je daar aan. En je geeft die mensen  het podium, ondersteunt ze om het vraagstuk te agenderen en verder te brengen.

Daarnaast kijken we in het netwerkteam naar hoe we elkaar erbij halen. Het principe erachter noem ik two-step reach. Ik wil geen overzicht over wie we allemaal in netwerk hebben, ik wil weten welke verbinder bij die personen kan komen. Want we hebben het over een netwerk van acht gebieden, van 35 organisaties, met de HAN… Veel te groot om overzicht over te hebben. Maar als in je netwerkteam verbinders zitten die gedeeltes van deze netwerken kennen, weten welke personen en organisaties daarin belangrijk zijn, dan heb je een ‘sociale kaart anders’.

Je kunt natuurlijk zeggen dat we hiermee ook overzicht creëren. Maar dan overzicht over waar beweging zit en mensen die de boel in beweging willen brengen. En dat maakt ons werk geweldig!

Met alle groeten en tot ziens in 2022!

Wendy Kemper-Koebrugge
Programmamanager Zorgalliantie/CoE KK