Benieuwd naar de ervaringen van Souline en Lilian in de proeftuin Tinybots?

“Wij hebben onderzoek gedaan naar de invloed van Tessa op de zelfredzaamheid bij ouderen. Daarnaast hebben we onderzoek gedaan naar ervaren zorgbelasting bij mantelzorgers in combinatie met Tessa. Als laatst hebben we onderzocht of Zorgtrajectbegeleider Tessa waardevol vinden voor SWON, cliënten en mantelzorger. Ik heb geleerd wat het belang is van robotica in de zorg, maar ook dat er nog vele kant tekeningen zijn qua ethisch aspect.” Souline Heil deed samen met Gerdine Voorthuizen (studenten Verpleegkunde) onderzoek voor de proeftuin bij SWON.

“Tinybots merkte dat er vaak naar de hulpdesk werd gebeld, omdat er vragen en/of problemen werden ervaren met de installatie van Tessa. Om hier beter zicht op te krijgen heb ik mijn onderzoek hierop gericht. Bij een 4-tal mantelzorgers heb ik een opname gemaakt tijdens de uitvoering van de installatieprocedure van Tessa. Vervolgens ben ik gaan kijken hoe zij de stappen van de installatie uitvoerden en welke problemen zich voordeden. De uitkomsten hiervan heb ik verwerkt in aanpassingen van de handleiding en aanvullingen van de installatiehulp, om problemen in de toekomst zo veel mogelijk te voorkomen. Ik ben blij dat ik Tinybots meer inzicht heb kunnen geven in de problemen rondom de installatie van Tessa en ze een stapje in de goede richting verder heb kunnen helpen. Ik hoop dat Tessa uiteindelijk om de markt komt en veel mensen kan helpen met de dagelijkse ondersteuning. “ Lilian van der Schueren deed samen met Daan Lozekoot onderzoek voor de proeftuin bij Pleyade. Beiden zijn studenten Toegepaste Psychologie.