App voor ritdelen eerste stap in uitgebreide Gaon-app

Samen kom je verder. Dat geldt ook voor vele initiatieven die ondernomen worden om het reizen in de Achterhoek slimmer, duurzamer en eenvoudiger te maken. Netmobiel en Gaon bundelen daarom per 10 oktober hun krachten en zetten samen de eerste stap op weg naar één slimme vervoers-app. Eén app waarmee Achterhoekers in de toekomst op elk moment van de dag een reis van A naar B kunnen plannen, boeken, betalen en daadwerkelijk slim, duurzaam en gezond kunnen reizen.

De app van Netmobiel is een van de slimme oplossingen in het Achterhoekse plattelandsgebied waar het openbaar vervoersnetwerk niet optimaal is. Met deze speciaal ontwikkelde app kunnen inwoners eenvoudig autoritten delen. Daarnaast zijn ook de treinen en bussen aan de app gekoppeld. Dit geeft gebruikers de optie om een rit te boeken waarbij ze bijvoorbeeld eerst een stukje meerijden met een buurtbewoner naar het station, om vervolgens hun reis te vervolgen met de trein. Waardevol omdat het bereiken van voorzieningen vanuit kleine kernen vaak een probleem is, zeker als je geen auto kunt of mag rijden. Uniek is dat de Netmobiel-app ontwikkeld is met veel input en betrokkenheid van Achterhoekers die hun regio en hun dorps- en streekgenoten kennen. Daarmee is het echt een app die aansluit op de eigen regionale wensen en behoeftes.

>>Lees het volledige bericht

Samenwerking
Bij zowel Gaon als Netmobiel zijn veel partijen betrokken; kennisinstellingen zoals Saxion Hogeschool, de HAN, Universiteit Twente en Spectrum en vervoersorganisaties zoals Zoov en Arriva.