Zorgalliantiecafé: Voorzorgcirkels – Oog voor elkaar

Wanneer:
21 JUN. 2023 van 17:00 tot 20:30
Waar:
Cuijk
Door:
Projectteam Voorzorgcirkels (Mooiland, Pantein en Sociom) en Zorgalliantie/CoEKK

We nodigen je van harte uit om deel te nemen aan een open gesprek over Voorzorgcirkels. In het Land van Cuijk zijn Pantein, Mooiland en Sociom in samenwerking met lokale ouderenorganisaties  al enige tijd bezig met het concept Voorzorgcirkels. Graag delen zij hun ervaringen hierover. Tijdens een interactieve avond gaan we met elkaar in gesprek over de aanleiding en het ontstaan van deze cirkels. Door de toenemende vergrijzing en tekort aan professionele zorg en afname van mantelzorgers, moeten we samen meer zorg en ondersteuning voor elkaar gaan organiseren. Het versterken van het sociaal netwerk door middel van Voorzorgcirkels zou een sleutel tot succes kunnen zijn in de oplossing van dit maatschappelijke vraagstuk.
Een voorzorgcirkel bouw je ‘uit voorzorg’, met de mensen om je heen. Op deze personen kun je een beroep doen wanneer je praktische hulp nodig hebt. Bijvoorbeeld bij het doen van een boodschap of het oud papier buiten zetten. Maar ook zeker zo belangrijk: sociale contacten, voor een gezellig praatje of luisterend oor.

De organisatie wil graag haar/ zijn ervaringen, de successen en uitdagingen delen met inwoners, professionals en studenten. Vanuit verschillende perspectieven zullen deze ervaringen van initiatiefnemers gedeeld worden. Initiatiefnemers tot een cirkel zijn o.a. inwoners, een woningcorporatie en een thuiszorgorganisatie.
Belangstellenden kunnen aan de verschillende gesprekstafels in gesprek komen met initiatiefnemers en deelnemers/ vrijwilligers van voorzorgcirkels.

Programma
17.00 – 18.00 uur | Inloop met soep en broodjes
18.00 – 18.30 uur | Plenaire aftrap over inhoud Voorzorgcirkels
18.30 – 19.30 uur | Uiteen in drie gesprekstafels, informeel gesprek over successen en uitdagingen tijdens het opzetten van voorzorgcirkels vanuit verschillende perspectieven/ initiatiefnemers
19.30 – 20.00 uur plenaire terugkoppeling. Welke do’s and don’ts zijn er te delen?
20.00 – 20.30 uur informeel naborrelen

Aanmelden
Het is niet meer mogelijk om je aan te melden. Heb je nog vragen of wil je je afmelden, mail dan naar zorgalliantie@han.nl.

In samenwerking met