Zorgalliantiecafé: creëer je eigen kansen

Wanneer:
2 MRT. 2023 van 17:00 tot 21:00
Waar:
Campus Uden Udenseweg 2, 5405 PA Uden
Door:
Zorgalliantie/KK, Lectoraat kansrijk ondernemen, Campus Uden

Je bent uitgenodigd voor een avond waarin sociaal ondernemen centraal staat. Naast het behalen van winst, richt het sociaal ondernemerschap zich voornamelijk op van betekenis zijn voor de maatschappij. Een beter bedrijf begint bij jezelf. Steeds meer ondernemers zien het belang van sociaal ondernemen en het maken van impact op de wereld om ons heen.

Ondernemers in de regio zijn voortdurend op zoek naar talent dat past bij de ontwikkelingen van de markt en het bedrijf. Zo zag ook Guus Daanen, als docent en decaan, zijn leerlingen van de middelbare school vertrekken uit zijn geliefde Uden. Hij startte met Campus Uden, een mooi voorbeeld van sociaal ondernemen. Een plek waar je nu kunt studeren in je eigen regio en waar je kansen kunt pakken.

Voor wie
Voor iedereen die sociaal of impact ondernemen omarmt of hierin geïnspireerd wil worden.  Luister naar het mooie verhaal over good practice van Campus Uden en ontmoet gelijkgestemden vanuit onderwijs, welzijn, zorg en wonen.

Programma
17.00 uur | Inloop
17.30 uur | Hapje & drankje
18.00 uur | Start programma
Lector Thomas Lans in gesprek met Guus Daanen initiatiefgever van Campus Uden over het idee, de ontwikkeling en de kansen.
19.30-20.10 uur

  • Startende sociaal ondernemer (ondernemen vanuit de ‘why’)
    Hoe onderneem je vanuit de ‘why’? Vanuit een bedoeling ondernemen is anders en waarin zit dat verschil?
  • Gevestigde sociaal ondernemer
    Hoe verloopt je weg als ondernemer? En waar zit dat moment waarop je impact aan het creëren bent?

20.10-20.30 | Interactieve sessie
Hoe creëer je zelf je kansen op het bied van sociaal ondernemen? Welke maatschappelijke en persoonlijke waarde kun je creëren? Ontdek tijdens de interactieve sessie waar je zelf mee aan slag zou willen of met je onderneming.
20.30 Afsluiting & netwerkborrel, maak verder kennis met Campus Uden.

Over Campus Uden
Campus Uden is een plek van én voor jongeren om het beste te halen uit je studentenjaren. Ze bieden een studieplek met vele mogelijkheden. Ze helpen studenten graag bij het maken van hun studiekeuze, het invullen van je tussenjaar, persoonlijke stagebegeleiding en het opdoen van ervaring door samenwerkingen aan te gaan met ondernemers. Ze maken de regio leefbaar!
Meer informatie: Home | Campus Uden

Lector Kansrijk Ondernemen
Thomas Lans is sinds 1 september 2021 aangesteld als lector Kansrijk Ondernemen bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Academie Business en Communicatie. “Ondernemerschap begint bij het zien en evalueren van kansen. Samen met mijn team help ik (toekomstige) ondernemers bij het vaardig(er) worden in het herkennen en evalueren van kansen om proactief in te kunnen inspelen op een snel veranderende, complexer wordende omgeving.”
Meer informatie: Lector Thomas Lans – HAN

Aanmelden
Dit café krijgt een andere invulling. Heb je belangstelling om mee te praten over dit thema, mail dan naar zorgalliantie@han.nl.
Heb je je al opgegeven? Dan stemmen we binnenkort de aangepaste invulling van de bijeenkomst nog even met je af.