WtA: Conventie wat wél werkt in de armoedebestrijding

Wanneer:
10 OKT. 2023 van 14:00 tot 17:00
Waar:
Raadhuisplein 1, 6851 NW Huissen
Door:
Zorgalliantie/KK, SWL

Wat wél werkt, de kracht van het ontmoeten

Bestaanszekerheid is momenteel een belangrijk item en iedereen is op zoek naar goede methodieken in de aanpak van en het voorkomen van armoede. Daarbij is het van belang dat mensen in een vroeg stadium hulp zoeken en zich ook gehoord voelen.
Daarop hebben we in Lingewaard ingezet met het organiseren van een serie Ontmoetingen waar professionals, vrijwilligers en mensen met ervaring met armoede in gesprek gaan over armoede.

Het samenkomen met dit diverse gezelschap en het delen van de ervaringen en inzichten leveren iedere keer nieuwe opbrengsten op. Van kennis over aanbod en voorzieningen in de gemeente, als inzicht in hoe je armoede bespreekbaar kunt maken, tot het organiseren van deskundigheidsbevorderingen.

De kracht van de ontmoetingen is dat ze impact hebben. Dat je je beseft dat armoede dichterbij is dan je denkt en dat het verminderen van armoede begint bij jezelf. .

De deelnemers aan de Ontmoetingen zijn de verbinders voor hun respectievelijke organisaties of organisaties en zij voeren de veranderingen door in de praktijk.

Tijdens de ‘week tegen de armoede’ organiseren wij op dinsdag 10 oktober een conventie over de Ontmoetingen. Daarin hoort u ervaringen van deelnemers en kunt u een onderdeel van de Ontmoetingen ervaren.

Programma Conventie wat wél werkt in de armoedebestrijding 10-10-2023

’t Convent Raadhuisplein 1, 6851 NW Huissen.

14.00 – 15.00 u:              Ontvangst/inloop met markt wat wél werkt in Lingewaard

15.00 – 15.15 u:              Introductie van de aanpak “de Ontmoetingen”.

15.15 – 15.45 u:              Interviews met als thema “wat hebben de Ontmoetingen u opgeleverd, wat is er veranderd” met een bestuurder, een beleidsmedewerker van de gemeente, een deelnemer vanuit een organisatie en een ervaringsdeskundige

15.45 – 16.30 u:              Proeverij; de kans om een onderdeel van “de Ontmoetingen” te ervaren

in drie proeverijen:

  • Hoe ver van de rand sta jij?,
  • Onthullen/toedekken….
  • De wereld in een korrel zand.

16.30 – 17.00 u:              Zaalgesprek: Wat werkt wél!

Wij nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn bij deze conventie.

Deelname is gratis.

Voorafgaand aan de conventie is er een ‘markt’ waarin diverse organisaties in Lingewaard laten zien wat wél werkt in de armoedebestrijding.

Graag van te voren aanmelden via convent@swlingewaard.nl