Werkconferentie: de kunst van ontmoeten (eenzaamheid)

Wanneer:
4 OKT. 2023 van 09:00 tot 12:00
Door:
HAN, Cultuur Oost, leefbaarheidsalliantie Gelderland

Eenzaamheid is een probleem dat altijd heeft bestaan. Het is van alle leeftijden en komt voor in alle lagen van de bevolking. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. We weten dat eenzaamheid veel impact kan hebben op het leven van inwoners en de kwaliteit ervan.

Op 4 oktober 2023 organiseert de Leefbaarheidsalliantie Gelderland in samenwerking met Ont.Moeten/Academie Mens en Maatschappij (HAN) en Cultuur Oost de werkconferentie De kunst van ontmoeten. Vanuit verschillende perspectieven gaan we samen aan de slag met het thema eenzaamheid. Wat doe je als gemeente om inwoners die te maken hebben met eenzaamheid te ondersteunen en participatie van deze inwoners te stimuleren? Hoe bereik en betrek je als vrijwilligersorganisatie eenzame mensen voor wie je wat wilt betekenen? En wat kan kunst betekenen in het verminderen van eenzaamheid?

We maken inzichtelijk wat er allemaal al is in Gelderland en nodigen vier good practices uit. Zij delen hun kennis, ervaring, tips en trucs met ons. In werkateliers zetten we deze kennis in om te komen tot nieuwe sociaal-artistieke antwoorden op eenzaamheid.

Voor wie?

We organiseren de werkconferentie De kunst van ontmoeten voor inwonersinitiatieven, beleidsambtenaren uit sociaal en cultureel domein, beroepskrachten uit welzijn, docenten, studenten, onderzoekers, sociaal-artistieke praktijken en ervaringsdeskundigen.
Ben je een denker, doener/maker of beslisser in het maatschappelijk of cultureel werkveld? Doe dan mee in De kunst van ontmoeten!