11-17 okt_Week tegen armoede: een week vol leren en doen rondom armoede

Wanneer:
17 OKT. 2021
Waar:
Regionaal
Door:
HAN, Werkplaats Sociaal Domein Arnhem en Nijmegen en Zorgalliantie/KK

In de week van 11 – 17 oktober organiseert de HAN, in samenwerking met de Werkplaats Sociaal Domein Arnhem en Nijmegen en de Zorgalliantie Krachtige Kernen, de Week tegen Armoede. Kijk hier voor het volledige programma.

Kennis, inlevingsvermogen en hulp bieden
Het doel van deze week is om zoveel mogelijk studenten (toekomstig professionals), docenten, maar ook professionals uit het werkveld tools te geven om kennis over armoede te vergroten. Met die kennis zul je beter in staat zijn je in te leven in de persoon die in armoede leeft, maar ook beter weten hoe je bijvoorbeeld het gesprek hierover kunt voeren. Of, helemaal mooi: de hulp kunt bieden die nodig is.

De schaamte aan de kant van de hulpvrager is groot, maar die aan de kant van de hulpbieder ook. Die schaamte moeten we met z’n allen doorbreken.

Programma
Er staat van alles op het programma: deels in de HAN, maar ook veel online. Je kunt dus aanhaken wat het best bij jou past.

Kijk hier voor het volledige programma, dat start op 11 oktober met o.a. de aftrap van de #50euroweek.

Verder kun je je inschrijven voor workshops van het Zakgeldproject en de Armoede-Experience en voor een lezing van Lisbeth Verharen. Er is de hele week een inzamelingsactie voor de Voedselbank, door HAN Green Office en kun je in een mini-expositie verhalen van inwoners in armoede lezen.

Benieuwd geworden? Ga snel naar de website voor meer informatie.

Natuurlijk ook voor de Partners van de Zorgalliantie
We kunnen ons voorstellen dat het voor onze partners niet altijd haalbaar is om fysiek naar de HAN te komen in deze week. De producten die tijdens de week gelanceerd worden, of al eerder tot stand zijn gekomen, komen natuurlijk wel beschikbaar voor de partners van de Zorgalliantie. Daarnaast kan iedereen zich gewoon aanmelden voor de (online) activiteiten in deze week. Haak dus gerust aan of neem contact op met Elma Vriezekolk als je meer wilt weten of iets in je eigen organisatie of regio wilt inzetten.