Vervolg sociaal-artistiek samenwerken

Wanneer:
1 APR. 2021 van 15:00 tot 16:30
Waar:
Online
Door:
CultuurOost

Met kunst bijdragen aan gezondheid en inclusie. Wat is ervoor nodig om het sociale en het artistieke domein bij elkaar te brengen en wat levert het op?
De kracht van kunst in cultuurparticipatie laat inspirerende denkers en doeners uit het veld aan het woord over kansen en uitdagingen in de dagelijkse praktijk. In de tweede sessie staat het thema ‘sociaal-artistiek samenwerken’ centraal: wat is ervoor nodig om het sociale en het artistieke domein bij elkaar te brengen en wat levert het op?

donderdag 1 april 2021
15.00-16.30 uur
Online (livestream) https://www.cultuuroost.nl/agenda/kracht-van-kunst-2-sociaal-artistiek-samenwerken/

Voor wie?
Beleidsmakers, ambtenaren, kunstenaars, culturele instellingen, zorg- en welzijnsinstellingen en social workers.
Ook geïnteresseerden verbonden aan het culturele en/of sociale domein zijn van harte welkom.

Kosten
Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Mocht je niet in de gelegenheid zijn aan te schuiven, dan kun je je alsnog aanmelden. Na afloop van de bijeenkomst ontvang je een link waarmee je de livestream kunt terugkijken

Veranderkracht
De afgelopen vijf jaar is er hard gewerkt aan het positioneren van sociaal-artistiek samenwerken in Gelderland. Met partners uit verschillende domeinen realiseerde het Reisgezelschap kunst & maatschappelijke inclusie een dynamisch kennisnetwerk waarin verschillende vormen van duurzame samenwerking tussen de twee domeinen werd onderzocht.

Op 1 april vertellen diverse denkers en doeners uit het veld over hun ervaringen. Onder leiding van Wendelien Wouters presenteren ze resultaten van verschillende projecten en geven ze inzicht in uitdagingen en kansen. De volgende themavragen staan centraal tijdens de bijeenkomst:

Wat verandert er voor de deelnemers als er sociaal-artistiek wordt samengewerkt, waarom is het waardevol?
Wat betekent dat voor de betrokken professionals? Via welke nieuwe methodes kunnen zij met elkaar en met deelnemers de dialoog aangaan?
Hoe kunnen belangstellenden zich verder verdiepen in het onderwerp en aansluiten bij de lopende projecten en ontwikkelingen?

Tijdens de bijeenkomst zal ook de publicatie De veranderkracht van sociaal-artistiek samenwerken worden gepresenteerd, waarin de opgedane kennis en ervaringen van de afgelopen vijf jaar zijn gebundeld. Het programma biedt een inkijkje in de vondsten die tijdens deze werkperiode zijn opgedaan, om daarmee nieuwe initiatieven en samenwerkingen te inspireren.
www.cultuuroost.nl/veranderkracht