armoede en arbeid

Themabijeenkomst: Signaleren, bespreken en doorbreken van armoede

Wanneer:
25 MRT. 2021 van 12:30 tot 13:30
Waar:
Online (Teams)
Door:
AMM Onderzoek & Innovatie Kenniscentrum | HAN SOCIAAL

Op donderdag 25 maart 2021 organiseert het Kenniscentrum HAN SOCIAAL van de Academie Mens en Maatschappij een themabijeenkomst rondom het thema:

 Signaleren, bespreken en doorbreken van armoede
Door: Bibi Ansari, Carinda Jansen, Janneke Lakerveld en Lisbeth Verharen
Lectoraat: Versterken van Sociale Kwaliteit

Bij het onderzoek ‘Signaleren, bespreken en doorbreken van armoede’ werken de Werkplaatsen Sociaal Domein Arnhem & Nijmegen, Twente en Utrecht samen met inwoners, vrijwilligers en professionals aan een aanpak van (verborgen) armoede. Na anderhalf jaar onderzoek tekenen ‘samenhang en verbondenheid, erkend en herkend worden en wederkerigheid’ zich af als werkzame factoren voor de te ontwikkelen werkwijze.

 Ik vond het ook fijn dat ik mijn verhaal kon doen en er geluisterd werd en dat ik ook serieus genomen werd (inwoner met ervaringskennis).

Inwoners met ervaringskennis, vrijwilligers, professionals en onderzoekers ontwikkelden, op grond van alle ervaringen en verzamelde kennis, een werkwijze bestaand uit Ontmoetingen die niet vanzelfsprekend plaatsvinden. In de ontmoetingenreeks creëren we ruimte om van elkaar te kunnen leren. Op dit moment testen we de werkwijze in Utrecht, we vertellen jullie tijdens de themalunch graag over het onderzoek en de eerste positieve resultaten.

Meer info: Podcast onderzoek Signaleren, bespreken en doorbreken van verborgen armoede (han.nl)

Ben je nieuwsgierig geworden? Meld je dan nu aan!