Technology Talks online – Is Virtual Reality het nieuwe medicijn of de nieuwe therapie?

Wanneer:
18 MEI. 2021 van 19:00 tot 20:30
Waar:
Online
Door:
iXperium Health

Met een lezing van Brennan Spiegel, professor bij Universiteit California (UCLA), Cedars-Sinai Medical Center en auteur van VRx.

Graag nodigen we je uit voor Technology Talks, de jaarlijkse conferentie van iXperium Health voor professionals, docenten, studenten, onderzoekers en experts die werken of studeren in zorg en welzijn. Ook dit jaar is Technology Talks uiteraard online.

Op 18 mei gaan we van 19:00-20:30 uur in gesprek hoe Virtual Reality Zorg en Welzijn radicaal gaat veranderen. Hoe zetten we VR nu al in? Waar biedt VR echt voordelen ten opzichte van traditionele therapieen? Kan VR medicijnen vervangen? En zijn er ook knelpunten of ethische of pratische bezwaren? En wie gaat het betalen?

Lezing Brennan Spiegel

We starten met een (Engelstalige) lezing van professor Brennan Spiegel, auteur van VRx, directeur van het Health Services Research for Cedars-Sinai en and Professor of Medicine and Public Health at UCLA. Hij geeft leiding aan het Cedars-Sinai Center for Outcomes Research and Education, een multidisciplinair team dat onderzoekt hoe technologie de verbinding tussen arts en patiënt kan versterken en patienten sneller kan laten herstellen met minder kosten. In VRx introduceert Spiegel een nieuw soort medicijn: virtuele therapie. In zijn lezing neemt Professor Spiegel ons mee in de wereld van VR in zorg en welzijn. De lezing is in het Engels.

VR-panel

Aansluitend gaat Maurice Magnée, directeur van iXperium Health in gesprek met ons VR- panel: Hoe zetten we VR nu al in? Waar biedt VR echt voordelen ten opzichte van traditionele therapie? Kan VR medicijnen vervangen? Zijn er ethische of praktische bezwaren? En wie betaalt deze technologie?

Deelnemers aan het VR-panel zijn Harry van Goor (Radboudumc), Remco Hoogendijk (Sint Maartenskliniek), Ivo Koenen (CZ), Marian Adriaansen (HAN) en ervaringsdeskundigen.
Het panel gesprek is in het Nederlands.

Aanmelden
Meld je hier aan voor Technology Talks.