Studiedag De Toekomst van het Platteland

Wanneer:
21 NOV. 2018
Waar:
Groenewoudseweg 1, Nijmegen

Anticiperen in het onderwijs op de snelle veranderingen op het platteland en in de krimpgebieden

Centrale vraag is hoe innovatief onderwijs, scholing en projecten voor een leven lang leren een blijvende vitalisering op het platteland en in de krimpgebieden kunnen stimuleren.

Na een aantal moeilijke jaren met hoge werkloosheid trekt de Nederlandse economie sterk aan. Dit geldt in mindere mate voor het platteland en de ‘krimpgebieden’. De Sociaal-Economische Raad heeft aangegeven dat met name de transitie naar duurzame energie landelijk veel banen kan opleveren. Er zijn tevens grote veranderingen in de zorg en de bouw op komst. Hierbij zullen scholieren, studenten, werkenden, werkzoekenden en een groeiend aantal ouderen zich moeten gaan instellen op snelle veranderingen op de arbeidsmarkt, in het bijzonder in de productie- en zorgtechnologie.

Deze derde studiedag van het project Toekomst van het platteland start ’s morgens met een overzicht van de actuele ontwikkelingen en recente onderzoeksbevindingen op het gebied van innovatieve leerarrangementen. In vijf belangrijke workshops komen ’s middags vooral concrete ervaringen aan bod. Met tal van interessante sprekers.

Locatie: Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), Groenewoudseweg 1, 6524 TM Nijmegen (goede bereikbaarheid openbaar vervoer & parkeergelegenheid).

Organisatie: HAN Centre of Expertise Krachtige Kernen, Learn for Life (Rural Academy), Universiteit van Amsterdam: Kring Geografie en Planologie & Kring Andragologie.

MEER INFORMATIE:  www.alumni.uva.nl/platteland

COMPLEET PROGRAMMAOVERZICHT: klik hier

AANMELDEN STUDIEDAG: klik hier

Graag hopen wij je te verwelkomen op onze studiedag. Mail gerust indien je vragen hebt over deze studiedag naar: Joke.Abbring@han.nl

Wij verzoeken je vriendelijk om potentiële deelnemers in jouw organisatie / netwerk op deze studiedag te attenderen. Bij voorbaat dank!

Organisatie van ‘de Toekomst van het Platteland
HAN Centre of Expertise Krachtige Kernen, Learn for Life (Rural Academy), Universiteit van Amsterdam: Kring Geografie en Planologie & Kring Andragologie

Met vriendelijke groeten,
Joke Abbring,
Programmamanager Zorgalliantie/Centre of Expertise Krachtige Kernen