Nieuwkomers in de zorg; Best Practices van de leerwerktrajecten

Wanneer:
24 FEB. 2022 van 15:00 tot 17:00
Waar:
Online
Door:
HAN en Zorgalliantie/KK

Het tekort aan personeel in de zorg is regelmatig in het nieuws. Tegelijkertijd ondervinden veel nieuwkomers problemen in de aansluiting op beroepsopleidingen en arbeidsmarkt. Om deze aansluiting beter te laten verlopen zijn er verschillende voorbereidend leerwerktrajecten ontwikkeld. Tijdens deze online leerbijeenkomst delen opleiders en medewerkers van twee verschillende leertrajecten in de zorg de werkwijze en hun ervaringen.

Programmanager Susanne Haarsma en jobcoach Ans Aerts van WZW vertellen hoe nieuwkomers worden opgeleid tot gekwalificeerd zorgmedewerker (met baangarantie) in de ouderenzorg , maar ook hoe een dergelijk project bijdraagt aan de aanpak van de tekorten in de zorg.

Sabine Maresch en Marc Elie geven inzicht in het voorbereidend leerwerktraject in de zorg van de HAN. In dit leertraject bieden Het UAF, de HAN en een aantal zorginstellingen in de regio statushouders een voorbereidend leerwerktraject aan met uitzicht op een hbo-diploma Verpleegkunde èn een baan in de zorg.

Na presentatie gaan we met elkaar in gesprek over de best practices van beide leerwerktrajecten. Daarnaast zal een van de deelnemers en werkgevers vertellen over hun ervaringen ten aanzien van de leerwerktrajecten. Het doel van de leerbijeenkomst is om kennis te maken met de werkwijze en opzet van de beiden leerwerktrajecten om vervolgens de werkzame factoren te identificeren die  in de eigen praktijk ingezet kunnen worden.

Voor wie
Professionals betrokken bij de uitvoering van de nieuwe wet op inburgering, onderzoekers, studenten en docenten.

Programma
15.00-15.10 uur | Introductie op het thema en de gastsprekers door Simone Boogaarts Onderzoeker en thematrekker statushouders bij de Zorgalliantie.
15.10-15.40 uur | Werkwijze en best practices instroomproject nieuwkomers in de ouderenzorg door jobcoach Ans Aerts van de WZW.
15.45-16.15 uur | Werkwijze en best practices leerwerktraject in de zorg door Sabine Maresch en Marc Elie.
16.15-16.45 uur | Discussie en vraagverheldering over de best practices van leerwerktrajecten in de zorg voor statushouders.
16.45-17.00 uur | Ophalen van werkzame factoren voor de eigen werkpraktijk en afsluiting (door Simone Boogaarts)

Aanmelden

Met medewerking van