Masterclass Lessons learned studiereis Japan 2023

Wanneer:
17 JAN. 2024 van 18:30 tot 21:00
Waar:
Nijmegen
Door:
Zorgalliantie - HAN Academie Built Environment

Van 12 t/m 22 oktober 2023 hebben de Zorgalliantie & Krachtige Kernen en de Academie Built Environment (HAN) een studiereis ondernomen met de partners uit het werkveld naar het land van de rijzende zon. Het programma was opgebouwd met als thema wonen, welzijn en zorg.

Waarom Japan?
Japan behoort net als Singapore, Taiwan en Hongkong al jaren tot één van de meest ontwikkelde landen in Azië. Strakke wolkenkrabbers, boeddhistische monumenten en traditionele paleizen wisselen elkaar af. De basisvoorzieningen zoals de ziekenhuizen en slaapaccommodaties zijn er net zo modern als in Nederland. Het land kent echter daarnaast nog vele traditionele, Oosterse invloeden: respectvol, hiërarchie bewust, aandacht, stiptheid maken dit land tot een fraaie mix van moderniteit en traditie, en dan hebben we het nog niet over het heerlijke altijd verse eten…
Nippon of Nihon zoals de Japanners Japan noemen is het meest oostelijk gelegen Aziatische land ter wereld. Japan bestaat uit vier grote eilanden en nog eens ruim 6000 kleine eilanden.

De deelnemers bezochten o.a. het Toyama Senior Activitycenter en spraken met professor Yoko Matsuoka van de Tokyo Kasei Universiteit. Er werd een bezoek gebracht aan het multifunctionele Community Health Centre Toyama heights Danshi en onder leiding van de Prof Hiroko Mizumura Toyo University, professor Hiroku en assistent professor bezochten zij Misawa Housing Company.
Een verslag van deze reis gemaakt door een van de deelnemers, Ingeborg van der Oord, vind je hier: Studiereis Japan 2023

Tijdens de reis is er door middel van twee (online) ontbijtsessies al kennis gedeeld.

Graag delen de organisatie en deelnemers van de studiereis hun ervaringen, opbrengsten en inzichten opgedaan in Japan in een masterclass op woensdag 17 januari 2024 van 18.30 -21.00 op de Hogeschool Arnhem Nijmegen, Kapittelweg 33 Nijmegen.

Progamma
18.30 – 19.00 uur Inloop met koffie-thee
19.00 – 21.00 uur Masterclass opbrengsten studiereis Japan

Deelname is gratis.

We ontmoeten je graag op 17 januari 2024!

Aanmelden

17-01-2024 Masterclass opbrengsten studiereis Japan 2023

Naam(Vereist)