Leersafari’s Japan

Wanneer:
27 MEI. 2024 van 11:00 tot 12:30
Waar:
Liemerije, Zevenaar
Door:
Zorgalliantie/Centre of Expertise Krachtige Kernen

In oktober 2023 hebben de Zorgalliantie & Krachtige Kernen en de Academie Built Environment (HAN) een studiereis ondernomen met de partners uit het werkveld naar het land van de rijzende zon. Het programma was opgebouwd met als thema’s: wonen, welzijn en zorg.

Hoe nu verder in de regio ?
Op basis van deze inzichten willen we met elkaar samenkomen om onze gedeelde kennis met de focus op de regio Liemers/Arnhem met elkaar te bespreken en acties uitzetten.

De Liemerije is gastheer en stelt haar accommodatie in Zevenaar ter beschikking op:
27 mei a.s. in de Liemerije, Hunnerveld 12 te Zevenaar van 11 – 12.30 uur.
Je bent van harte welkom deel te nemen, de toekomstagenda geeft daar immers alle aanleiding toe en we nodigen meedenkers van harte uit om aan te sluiten.
Er kunnen maximaal 15 mensen deelnemen aan deze meedenk- en kennisdeelsessie.

Later in het jaar volgen sessies in de regio’s Rivierenland, Nijmegen/Mooi Maasvallei Over Betuwe/Lingewaard.

Aanmelden

27-05-2024 Leersafari's Japan

Naam(Vereist)

 

Meer informatie over de bijeenkomst
Marc Horsten marc.horsten@han.nl

Meer info over studiereis Japan
De deelnemers bezochten o.a. het Toyama Senior Activitycenter en spraken met professor Yoko Matsuoka van de Tokyo Kasei Universiteit. Er werd een bezoek gebracht aan het multifunctionele Community Health Centre Toyama heights Danshi en onder leiding van de Prof Hiroko Mizumura Toyo University, professor Hiroku en assistent professor bezochten zij Misawa Housing Company.

Een verslag van deze reis vind je op de website van de Zorgalliantie: Studiereis Japan 2023. Tevens hebben we een verslag met inzichten van de deelnemende partners gedeeld en is in januari een masterclass georganiseerd

Waarom Japan?
Japan behoort net als Singapore, Taiwan en Hongkong al jaren tot één van de meest ontwikkelde landen in Azië. Strakke wolkenkrabbers, boeddhistische monumenten en traditionele paleizen wisselen elkaar af. De basisvoorzieningen zoals de ziekenhuizen en slaapaccommodaties zijn er net zo modern als in Nederland. Het land kent echter daarnaast nog vele traditionele, Oosterse invloeden: respectvol, hiërarchie bewust, aandacht, stiptheid maken dit land tot een fraaie mix van moderniteit en traditie, en dan hebben we het nog niet over het heerlijke altijd verse eten…
Nippon of Nihon zoals de Japanners Japan noemen is het meest oostelijk gelegen Aziatische land ter wereld. Japan bestaat uit vier grote eilanden en nog eens ruim 6000 kleine eilanden.