Ervaringsdeskundigheid, de verschillen en de overeenkomsten tussen de GGZ en welzijn en zorg

Wanneer:
17 NOV. 2022 van 19:00 tot 21:00
Waar:
Kapittelweg 33 in Nijmegen (D1.03)
Door:
Zorgalliantie/KK

Binnen de GGZ en Welzijn en Zorg wordt er gebruik gemaakt van de expertise ervaringsdeskundigheid. Wat zijn hierin de verschillen en de overeenkomsten. We willen samen met elkaar in gesprek over deze verschillen en overeenkomsten.
Wat kom je tegen, waar loop je tegen aan, wat denkt men dat de verschillen en de overeenkomsten zijn. Wat gebeurd er in het werkveld, waar liggen de kansen en waar liggen de verschillen.

Tussen de ggz en het sociaal domein lijken soms veel verschillen te bestaan, maar in het dagelijks leven van burgers en cliënten is alles wat je meemaakt of waarmee je worstelt niet opgedeeld in verschillende domeinen. In de leefwereld hoort alles bij elkaar en loopt alles door elkaar. Dat besef daalt steeds meer neer in zowel de ggz als het sociaal domein, en op veel plekken in Nederland wordt daarom gezocht naar betere samenwerking en verbinding. Zodat je als burger of cliënt zo min mogelijk drempels ervaart en niet telkens wordt doorverwezen, maar eenvoudiger en sneller ondersteuning krijgt bij de dingen waar je tegenaan loopt.

Frank Zaadnoordijk van Movisie Frank Zaadnoordijk | Movisie neemt ons deze avond mee in deze ontwikkelingen. Wat betekent dit voor burgers, voor ervaringsdeskundigen en andere professional? Hierover gaat Frank graag de dialoog aan de met de deelnemers aan deze tribune-activiteit.

Voor wie
ervaringsdeskundigen, professionals, studenten

Aanmelden