Een huis is meer dan steen alleen. Werken aan sociale renovatie, hoe doe je dat?

Wanneer:
23 MRT. 2023 van 16:00 tot 17:30
Waar:
Online
Door:
HAN lectoraat Versterken van Sociale Kwaliteit, Bindkracht10, Woonwaarts, Eigen Wijze Wijken en Spectrum.

Je thuis voelen in de buurt of dorp waar je woont en contact hebt met buurtgenoten, is niet overal vanzelfsprekend. In de aanpak ‘Meer dan steen alleen’ wordt renovatie en verduurzaming van sociale huurwoningen als aanleiding aangegrepen om sociale kwaliteit te versterken.

De woningbouwcorporatie werkt bij de aanpak Meer dan Steen Alleen nauw samen met het welzijnswerk en bewoners. Zo wordt de buurt niet alleen fysiek verbeterd, maar worden ook de sociale interacties in de omgeving versterkt. Renovatie biedt dus een goede aanleiding om aandacht te besteden aan welzijn van bewoners en de sociale kwaliteit in de buurt. Een buurt waarin je de mogelijkheid hebt om van betekenis te zijn voor elkaar.

Een interactieve sessie van kennis delen aan de hand van een nieuw ontwikkelde handleiding gericht op het doen. We starten deze bijeenkomst met het verhaal van de ontwerpers van deze aanpak en hun ervaringen.
Nieuwsgierig? Klik op deze link naar de handreiking: https://www.han.nl/projecten/2021/meer-dan-steen-alleen/Handreiking-Meer-dan-Steen-Alleen.pdf

Voor wie
Voor professionals van welzijn, wonen, participatie, overheid die werkzaam zijn in buurten en dorpen.  Natuurlijk ook interessant voor vrijwilligers, bewoners en hun belangenorganisaties.

Over de spreker
Annica Brummel is onderzoeker bij het lectoraat Versterken van Sociale Kwaliteit en voerde samen met de stakeholders het actieonderzoek uit naar Meer dan Steen Alleen.

Aanmelden