Dag ter bestrijding van armoede

Wanneer:
24 OKT. 2019 om 13:30
Waar:
Nijmegen

In oktober wordt wereldwijd een vuist gemaakt tegen armoede. In 1987 is de “Dag ter Bestrijding van Extreme Armoede” opgericht en erkend door de Verenigde Naties. Sinds 2016 organiseert de Gemeente Nijmegen in de stad met steeds andere organisaties uit Nijmegen die zich bezighouden met dit thema de “Dag tegen de Armoede” in de stad. Dit jaar zijn de Vincentius Vereniging Nijmegen en Huis van Compassie Nijmegen. De bijeenkomst vind plaats op donderdag 24 oktober 2019.

Naast het elkaar ontmoeten en kennis te delen met het doel de armoede in Nijmegen te bestrijden is het programma nog volop in ontwikkeling, maar het belooft een gevarieerd en verassend programma te worden. Denk hierbij aan het samenwerken aan de verbetering van de sociale kaart van Nijmegen, speeddaten met elkaar en kennis nemen van boeiende ervaringsverhalen. Dit jaar willen we speciale aandacht besteden aan kinderen in armoede. Rond september is er meer duidelijkheid over het specifieke programma.

Bent u geïnteresseerd? Reserveer donderdag 24 oktober a.s. van 13:30 uur – 18:00 uur vast in u agenda.

Gezien de verwachte belangstelling voor deze bijeenkomst en het maximale aantal deelnemers, adviseren we u zich aan te melden door een mail te sturen naar Helma van den Heuvel, projectarmoedeenschulden@nijmegen.nl.

Wij willen graag uw en onze kennis delen tijdens de Dag tegen Armoede. Daarom kunt u contactgegevens van personen (organisatie, naam, functie, telefoonnummer, e-mail) die deze dag niet mogen missen doorgeven aan Helma van den Heuvel, projectarmoedeenschulden@nijmegen.nl. Deze personen worden dan uitgenodigd.

Om een beeld te schetsen van deze dag, kunt u de sfeerrapportage van de Dag tegen Armoede 2018 bekijken.

Aansluitend aan deze dag organiseren de Werkplaats Sociaal Domein Nijmegen en de Zorgalliantie een verhelderingskamer over het thema ‘Armoede’.